Obostrani respekt – Jovanović: Zadar je dobro počeo sezonu; Jusup: Nemamo objektivnih šansi za pobjedom u Beogradu

0

Nakon obaveza u Evroligi i utakmice koju su odigrali u Monte Karlu, košarkaši Crvene zvezde se vraćaju utakmicama u regionalnoj ligi. Prvi meč na redu je protiv ekipe Zadra, u okviru 6. kola ABA lige. Susret je na programu u ponedjeljak od 18 sati.

Ekipa Vlada Jovanovića se u subotu vratila iz Francuske i počela pripreme za poslednji meč u regonalnoj ligi prije FIBA prozora.

Ekipa Zadra je sjajno počela novu sezonu u ABA ligi sa tri pobjede. Vodi ih iskusan trener, ekipa je tako selektirana, visoki su, vrlo čvrsti kao tim koji igra sa puno kontranapada… Sigurno da na prvom mjestu moramo da odgovorimo istom mjerom na energiju koju će pokazati naš protivnik i da ih uvedemo u naš ritam. Uz prednost domaćeg terena to je put koji vodi kao dobrom rezultatu„, rekao je Jovanović.

Dalmatinci ove sezone dobro guraju u ABA ligi i nakon pet kola imaju pozitivan skor 3-2.

Meni lično su ovo najteže utakmice. Neko kaže da su najlakše ali meni nisu. Protivnik je toliko kvalitetan na svom terenu da nekih objektivnih šansi za pobjedom i nema. Riječ je o evroligaškoj ekipi koju krasi njihova defanziva. To im je najveća snaga. Nama će to biti peta utakmica u kratkom vremenu ali spremit ćemo se za nju najbolje što možemo”, kazao je trener Zadra, Danijel Jusup.

Meč koji je prvobitno bio zakazan za nedjelju, pomjeren je zbog pomjerenog termina utakmice Evrolige u Monaku. Crveno-bijele već u četvrtak očekuje i utakmica 7. kola elitnog takmičenja sa Fenerbahčeom u Istanbulu.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.