Milenković strijelac u pobjedi Fiorentine: Monca bolja od Verone

0

Trpjela je i istrpjela uprava Fiorentine trenera Vinćenca Italijana, svjesna da će odlično strateg kad-tad sklopiti kockice u ovoj sezoni. Djeluje da je definitivno uspio u tome, što potvrđuje i današnje slavlje na Luiđi Ferarisu protiv Sampdorije, ali i serija od četiri uzastopne pobjede u svim takmičenjima. Viola je bila direktnija i konkretnija od sastava Dejana Stankovića, na idealan je način otvorila oba poluvremena, pa se pitanje pobjede praktično nijednog trenukta nije dovodilo u pitanje 2:0 (1:0).

Gosti iz Firence su pokazali ozbiljnu napadačku raznovrsnost. Prvi gol su postigli poslije serije kvalitetno razmijenjenih pasova, odličnog prodora Dodoa po desnom boku i pravovremenog dodavanja za Đakoma Bonaventuru. Sve je po pitanju pobjednika na ovom meču bilo riješeno u 58. minutu utakmice. Kristijan Biragi je baš kao i protiv Specije u prošlom kolu sjajno izveo prekid sa desne strane, a na vrhu peterca je na pravom mjestu ponovo bio Nikola Milenković. Drugi uzastopni pogodak odličnog srpskog reprezentativca u Seriji A.

Luka Jović je odigrao prvih 45 minuta meča, poslije čega ga je zamijenio Artur Kabral, dok je sa druge strane svih 90 minuta u domaćem sastavu na terenu proveo Filip Đuričić. Sampdorija je u pojedinim fazama meča imala dominantnu ulogu na terenu, ali ju je baš onda kada je u drugo poluvrijeme pokušala u potpunosti da se vrati u igru sasjekao perfektno izveden prekid gostujućeg tima.

Selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, ali i cjelokupnu ovdašnju javnost obradovao je povratak Darka Lazovića na teren, iako je Verona vezala i sedmi uzastopni poraz u Seriji A, ovoga puta u Monci 0:2 (0:0).

Srpski reprezentacivac je odigrao 60 minuta, dok još uvijek zabrinjava izostanak Ivana Ilića, koga zbog povrede nema na terenu 27. septembra i meča sa Norveškom.

Posao Monci u današnjem meču olakšao je crveni karton Mannjanija iz 27. minuta utakmice. Gosti su odlolijevali do 68. minuta, kada je vodeći gol za domaće postigao Karlos Agusto, dok je svaka dilema po pitanju pobjednika razriješena u 90. minutu kada se u strijelce upisao Andrea Kolpani na aistenciju Andree Petanje.

Rezultati – petak: Udineze – Leće 1:1 (0:1) /Beto 68 – Kolombo 33/, subota: Empoli – Sasuolo 1:0 (0:0) /Baldanzi 64/, Salernitana – Kremonese 2:2 (2:1) /Pjontek 3, Kulibali 38 – Okereke 12, Ćofani 89/, Atalanta – Napoli 1:2 (1:2) /Lukman 19 – Osimen 23, Elmas 35/, 20.45: Milan – Specija 2:1 (1:0) /Ernandez 21, Žiru 89 – Maldini 59/, Bolonja – Torino 2:1 (0:1) /Orsolini 64, Poš 73 – Lukić 26p/, Monca – Verona 2:0 (0:0) /Karlos Agusto 68, Kolpani 90/, Sampdorija – Fiorentina 0:2 (0:1) /Bonaventura 4, Mienković 58/18: Roma – Lacio, 20.45: Juventus – Inter.

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.