Vila na debiju Emerija srušila Junajted, Palas u nadoknadi do tri boda, Njukasl ubjedljiv

0

Aston Vila je na debiju novog trenera Unaja Emerija zaustavila lijepu seriju Mančester junajteda, koji je doživio prvi poraz u svim takmičenjima poslije devet mečeva (3:1). Siguran trijumf zabilježio je i Njukasl na gostovanju Sautemptonu (4:1), dok je Kristal Palas u četvrtom minutu nadoknade londonskog okršaja slavio protiv Vest Hema (2:1).

Od povratka Aston Vile u Premijer ligu, često se Mančester junajted mučio sa timom iz Birmingema. Izuzetak nije bio ni meč u 15. kolu ove sezone, a da će Crveni đavoli teško do cijelog plijena moglo se naslutiti već u uvodnom delu meča. Već u sedmom minutu Remzi je odlično dodao loptu, a Bejli je rutinski smjestio u mrežu De Hee. Nisu se navijači Junajteda još ni oporavili od početnog šoka, a novi je uslijedio četiri minuta kasnije, mrežu gostiju zatresao je i Lukas Dinj. Mogla je Vila i do trećeg gola u 16. minutu, ali je tada veliku priliku propustio Buendia, šutirao je iz izgledne pozicije preko prečke. Kad su već to „preživjeli”, Crveni đavoli su preuzeli inicijativu, došli su i do nekoliko šansi, ali ih Garnačo i Ronaldo nisu iskoristili.  A potom je goste pogledala sreća u finišu prvog poluvremena, u 45. minutu Šou je snažno šutirao sa ivice šesnaesterca, lopta je na putu do gola pogodila Remzija, promijenila pravac i odsjela u mreži Martineza, za povratak u igru gostujućih fudbalera.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Remzi se na najbolji mogući način, golom, iskupio za pređašnju grešku. Pogodo je mladi Englez na dodavanje Votkinsa, pa je Vila ponovo imala dva gola viška i daleko lagodniju situaciju pred nastavak meča.

Bio je najbolji mogući debi Unaja Emerija na klupi Vile. Ekipa iz Birmingema je za španskog stručnjaka, koji se vratio na Ostrvu gdje je već vodio Arsenal, platila otkupnu klauzulu od šest miliona evra Viljarealu. Čini se da nisu pogriješili.

Miguel Almiron je jedno od najprijatnijih iznenađenja Premijer lige ove sezone. Očigledno su u Njukaslu znali kakvog igrača dovode, a Paragvajac je nastavio sa serijom golova, pogodio je i u četvrtom uzastopnom meču za svoj tim. Njegov inače osmi gol ukupno ove sezone bio je i vodeći na gostovanju Svraka u Sautemptonu, Almiron je u 35. minutu poslije solo prodora savladao Bazunua.  Oba tima su imala po nekoliko prilika prije i poslije ove situacije u prvom poluvremenu, kod domačih su mogli bolje da reaguju Perod u desetom, kad je Poup maestralno intervenisao, kao i Eljunusi u pvom minutu nadoknade, kad je šutirao pored gola. Kod gostiju šanse su promašivali Longstaf i Kalum Vilson.

Ipak, u drugom poluvremenu potpuna dominacija Njukasla, koji je sva dva gola u kratkom vremenskom intervalu „zatvorio” utakmicu. Najprije je prednost gostiju duplirao Vud u 58, a četiri minuta kasnije poslije gola Viloka dilema više nije bilo. Do kraja, Sautempton je stigao samo do počasnog pogotka preko Peroda u 88. minutu, a u prvom minutu nadoknade gosti su postigli i četvrti gol, preko Gimaraeša.

Bio je Vest Hem blagi favorit u londonskom okršaju sa Kristal Palasom. Čekićari su i bolje krenuli meč, poveli su golom Benrame u 20. minutu, na dodavanje Pakete. Ipak, u najgore moguće vrijeme po njih, u finišu prvog poluvremena, izjednačio je Zaha na asistenciju Ezea, u 41. minutu.

Drugo poluvrijeme ovog susreta bilo je sa mnogo manje uzbuđenja, oba tima bila su prilično oprezna, prije svega za željom da sačuvaju sopstvenu mrežu, a tek potom da probaju da ozbiljnije napadnu rivala. U takvom odnosu snaga meč je odlučen tek u nadonadi vremena, kad je Kresvel postigao autogol, za šokantan rasplet meča i trijumf Palasa (2:1).

Rezultati: Lids – Bornmut 4:3 (1:2) /Rodrigo 3, Grinvud 60, Kuper 68, Samervil 84 – Tavarnije 7, Biling 19, Solanke 48/, Mančester siti – Fulam 2:1 (1:1) /Alvarez 16, Haland 90+5p – Pereira 28p/, Notingem Forest – Brentford 2:2 (1:1) /Gibs-Vajt 20, Tanka 90+6ag – Mbeumo 45+3p, Visa 75/, Vulverhempton – Brajton 2:3 (2:2) /Gedeš 12, Neveš 35p – Lalana 10, Mitoma 44, Gros 84/, Everton – Lester 0:2 (0:1) /Tilemans 45, Barns 86/; nedjelja: Čelsi – Arsenal 0:1 (0:0) /Gabrijel 63/, Aston Vila – Mančester junajted 3:1 (2:1) /Bejli 7, Dinj 11, Remzi 49 – Remzi 45ag/, Sautempton – Njukasl 1:4 (0:1) /Pero 89 – Almiron 35, Vud 58, Vilok 62, Gimarais 90+1/, Vest Hem – Kristal Palas 1:2 (1:1) /Benrama 20 – Zaha 41, Oliz 90+4/, 17.30: Totenhem – Liverpul.

(sport klub)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.