Ambasada SAD reagovala zbog eskalacije zapaljive retorike, Ambasada Velike Britanije istakla značaj obezbjeđivanja funkcionalnog Ustavnog suda, čije kompletiranje DPS blokira

3

Sjedinjene Države su zabrinute zbog eskalacije zapaljive retorike i neodgovorne konfrontacije crnogorskih lidera posljednjih dana. Pozivamo sve strane da rade zajedno na pronalaženju izlaza iz trenutne političke krize, koji bi bio u skladu sa Ustavom, saopštila je ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke na Fejsbuku.

Ova reakcija Rajzing Rajnke uslijedila je dan nakon što su se u Skupštini Crne Gore čule radikalne poruke od strane poslanika Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije, a na temu izmjena Zakona o predsjedniku. Iz DPS su u više navrata zaprijetili vaninstitucionalnim djelovanjem, a njihove pristalice sinoć su pokuše da sruše zaštitnu ogradu ispred zgrade crnogorskog parlamenta.

Medoks: Ova situacija naglašava od kakvog je vitalnog značaja da se obezbijedi funkcionalan Ustavni sud u Crnoj Gori

Ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Karen Medoks, prokomentarisala je jučerašnje usvajanje izmjena Zakona o predsjedniku pozivajući Vladu i ostale političke činioce da se “uzdrže od koraka koji izazivaju dalje podjele“.

“Zakon koji je juče usvojen u Skupštini se potencijalno dotiče ustavnih pitanja. Ova situacija naglašava od kakvog je vitalnog značaja da se obezbijedi funkcionalan Ustavni sud u Crnoj Gori”, objavila je Medoks na Tviteru.

Nakon ovih reakcija, iz Predsjedništva DPS iskazali su spremnost da se predomisle, oni su poručili da su spremni na dogovor oko Ustavnog suda ali traže da se odustane od usvojenih izmjena Zakona o predsjedniku.

3 Comments
  1. Antišupković komentariše

    To Vam je isto kao da recimo za istim stolom sjeli recimo Stoltenberg Obama i pokojni Gadafi i El Asad i neko od vodja Alkaide. I da dodje do situacije da se dogovore na nacin da Gadafi kaze, j.bi te nam maj.u slobodno, Obama kaze dajte nam povoda da vas napadnemo, a El asad- moze ali sa nase teritorije vasom i ruskom artiljerijom a na kraju Stoltenberg da digne 3 prsta i kaze „zivjela Srbija i d aje vjecna Crna Gora“
    Vi ste gospodo oni koji se nikada niste dogovarali i slusali drugu stranu, ubistvo na ulici Gadafoja ste pozdravili da je to demokratski cin. Ovdje zivimo mi i znamo bolje sta se desava. Ovdje izmedju nas sto se mene ticce nema pomirenja. Kad mi neko udari na kulturu, jezik istoriju, imovinu ono sto mi je ostalo od predaka a onda i na dzep da ni sada ne mogu zivjeti iako sam sa 2 teska tehnicka fakulteta sa prosjekom preko 9 i 6 sertifikata. A pravo, ni ovi novi nisu bolji na ekonomskom planu ali makat ne zadiru u tradicionalno. A nece se vala preko nasih grbaca i zrtava vjecno miriti neko

  2. Q komentariše

    Sve je ovo vaše maslo g..na nacistička zapadna .Da vas nema svijet bi bio ljepšemjesto za život.

  3. LJUBO komentariše

    Ajde samo se vi ne mijesajte.
    Jer dje god ste mirili tu je pukla skampanija .
    Bavite vasim priblemima.

    VB za 4 mjeseca 4 min. finansija.
    Za 5 god 4 predsjednika vlade.
    Pretekli ste italijane u promjeni vlada.

    SAD imate izbore i gledajte da ne kradete opeta ka’ prosli put sram vas bilo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.