Vučević nakon obaranja drona: Ne izazivajte nas, vrlo smo odlučni da štitimo Srbiju i njenu nezavisnost i slobodu!

0

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević obraća se građanima nakon što je Vojska Srbije oborila komercijalni dron koji se kretao iz pravca Kopaonika ka Raški.

On je rekao da je Vojska Srbije dejstvovala na dron koji se kretao iz pravca Jarinja ka opštini Raška, i koji je uočen iznad vojnih objekata.

– Vojska Srbije je zaštitila nebo nad Srbijom i pokazala ispravnost pravovremenog reagovanja državnog vrha, da nemamo barijera i prepreka. Čestitam pripadnicima Vojske Srbije na akciji i preciznosti, na odlučnosti da štite nebo. Nebo nad Srbijom je bezbjedno – rekao je Vučević.

Vučević ističe da je jasno odakle dolazi dron iz pravca kojim se kretao, i da će istraga utvrditi ko bi mogao da bude upravljač.

– Vidjećemo naravno ko bi mogao da bude i proizvođač. Vojska Srbije je ovaj dron oborila korišćenjem elektronskih uređaja. To je na ponos naše armije. Nisu korišćeni topovi, već najsavremeniji uređaji. To pokazuje da se ne šalimo, da nikom ne prijetimo, ne zveckamo oružjem, ali smo vrlo odlučni da štitimo Srbiju i njenu nezavisnost i slobodu. Srbija je uvijek za dijalog i kompromise, ali Srbija više nije džak za udaranje, i Vojska Srbije je sposobna da izvrši svaku naredbu predsjednika Republike i Vlade – kazao je ministar.

On je dodao da je jučerašnje stavljanje u pripravnost Vojske Srbije izazvala uznemirenje i ljutnji kod onih koji su se osjetili prozvanim.

– Mi nismo slali našu vojsku nigdje, niti smo uznemiravali bilo koga. Obučenost vojske i spremnost da dejstvuje pokazuju sve. Nemojte nas potcjenjivati, budite partneri sa Srbijom, posluštajte ono što predsjednik jasno i glasno kaže – vratimo se za pregovarači sto. Pustite te aktivnosti koje su uznemiravajućeg karaktera – kazao je ministar.

Vučević je istakao da dronovi svakako nisu išli u snimanje i izviđanje lijepih krajolika Raškog okruga, već se vrzmaju i kreću iznad vojnih objekata i pokušavaju da lociraju naše jedinice.

– Koje vrše redovne zadatke, nema ničega čudnog u aktivnostima Vojske Srbije – kazao je on.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.