Radonjić: Protiv Partizana defanzivne zadatke moramo odraditi besprekorno

0

Košarkaši Partizana, bez Nanelija, krenuli su put Atine gdje će 3. novembra sa početkom u 20.30 sati odmjeriti snage sa Panatinaikosom u 6. kolu Evrolige.

Željko Obradović, koji je sa Panatinaikosom pet puta stizao do titule prvaka Evrope, 11 puta do titule u Grčkoj, sigurno će biti dočekan ovacijama, ali kada utakmica počne, srca navijača Panatinaikosa će kucati za Dejana Radonjića i njegove izabranike.

Partizan ima skor 2-3. Uz to, može da žali za propuštenim prilikama protiv Baskonije i Milana, a posebno se to odnosi na duel sa Baskonijom. S druge strane, Panatinaikos ima skor 1-4, a jedinu pobjedu je ostvario protiv Crvene zvezde u Beogradu.

Očekuje nas duel sa Partizanom. Naš rival je u dobroj formi, dolazi u Atinu, poslije pobjeda nad Virtusom i Žalgirisom. Svjesni smo da nas očekuje jako težak posao, a ključ uspjeha u duelu koji slijedi leži u odbrani i energiji. Defanzivne zadatke moramo da odradimo besprekorno, daleko bolje nego što je to bio slučaj na prethodnim mečevima, ako želimo, a želimo pobjedu protiv Partizana. Pored toga, odbrana donosi neophodno samopouzdanje za igru u napadu, što nam je takođe nedostajalo u prethodnim mečevima. Vjerujem da ćemo protiv Partizana biti na željenom nivou u oba smjera”, naglasio je Dejan Radonjić.

Partizan je poslije poraza od Albe, Baskonije i Milana, vezao dva trijumfa pred svojim navijačima. Pali su Virtus i Žalgiris. Pored toga, Partizan nije osjetio gorčinu poraza u ABA ligi. Ima skor 5-0. Relativno mirno, a silno motivisano čeka duel sa Panatinaikosom. S druge strane, izabranici Dejana Radonjića su pod pritiskom, a da li će uspjeti da se izbore sa pritiskom i Partizanom, saznaćemo uskoro.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.