Trka sa vremenom: Lukakua liječe belgijski doktori

0

Zaledila se krv u žilama kompletnoj reprezentaciji Belgije zbog zdravstvenog statusa Romelua Lukakua. Snažni centarfor obnovio je povredu butnog mišića zbog koje je prethodno bio odsutan skoro dva mjeseca i prema medijskim navodima njegovo učešće na Mundijalu dovedeno je u pitanje.

Relaps ne mora nužno da znači da Lukakua čeka nova duga pauza. Definitivno je alarmirala sve u Interu i reprezentaciji Belgije jer ako specijalistički pregledi pokažu da rana nije dobro zaliječena, postoji ozbiljna šansa da on ipak ne ode u Katar.

Lukaku ne želi da se taj scenario dogodi ni po koju cijenu, pa je u dogovoru sa klubom napustio Milano i otputovao u domovinu, gdje će brigu o njegovom stanju voditi doktori i specijalisti iz reprezentacije.

On će imati redovne kontrole i terapije, sve u dosluhu sa ljudima iz Intera, a zatim bi trebalo da se vrati i u Milano kako bi i ljudi iz kluba mogli da imaju direktan uvid u to kako teče njegov oporavak. Jer, ne treba zaboraviti, klupska sezona i dalje traje, a Interu je Lukaku projektovan kao jedan od nosilaca igre. Mada se zbog povrede nije naigrao…

U slučaju da snažni napadač ne bude dostupan Robertu Martinezu, Belgija bi ostala na Mičiju Batšuajiju i Drisu Mertensu. Belgija učešće na Svjetskom prvenstvu otvara utakmicom protiv Kanade 23. novembra.

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.