Đukanovićeva NVO ikebana mijenja teze: Brane ustavno nasilje šefa DPS-a, a izbornu većinu optužuju za urušavanje institucija

2

Višedecenijska NVO ikebana Mila Đukanovića, koja je godinama namicala enormne iznose novca za promociju ljudskih prava i sloboda, a u praksi pokrivala DPS kriminal i koruptivno-pljačkaškom sistemu davala lažnu socijaldemokratsku krinku, odmah je reagovala na jučerašnje izglasavanje Zakona o Predsjedniku Crne Gore poručujući kako to predstavlja kršenje Ustava.

“Usvajanje Zakona o Predsjedniku Crne Gore predstavlja kršenje Ustava i osnovnih principa na kojima počiva demokratski politički sistem“, tvrde iz Centra za građansko obrazovanje (CGO), na čijem je čelu Daliborka Uljarević.

“Poslanici i poslanice koji su glasali znaju da će ga Ustavni sud proglasiti neustavnim i svjesno su, zbog partijskih interesa, ugrozili poredak. Nema kvalitativne promjene uz urušavanje institucija, političke kulture i demokratskih standarda. Oni koji biraju taj put pokazuju građanima i građankama i međunarodnoj zajednici da su nepouzdani partneri u evropeizaciji Crne Gore i da je njima dopušteno ono što oponentima zamjeraju“, zaključili su iz CGO.

Uljarević i njena lažna NVO nisu nijednim svojim gestom ili riječju kritikovali Đukanovićevo antiustavno ponašanje i djelovanje još od septembra 2020. godine, a koje je kulminiralo ne davanjem mandata Miodragu Lekiću za sastav nove vlade. Naprotiv, osmjelili su da u svom saopštenju optuže izbornu većinu za “urušavanje institucija“, valjda time poručujući da su sudstvo Medenice i Jovanića, ili upravljanje ekonomijom po modelu verice Maraš i Veselina Vukotića, uzor i model po kojem se mora urediti država.

“Nastavlja se podrivanje demokratije u Crnoj Gori. Dijelovi usvojenog akta o predsjedniku Crne Gore narušavaju ustavnu ravnotežu vlasti, jer mijenjaju smisao našeg Ustava“, ocijenili su iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT).

“Nestrpljivo čekamo koja će biti sljedeća brilijantna ideja za podrivanje demokratije, nakon neustavnog odlaganja izbora, prekrajanja izbornih jedinica u toku raspisanog izbornog procesa i mnogih drugih genijalnih poduhvata – u Skupštini Crne Gore. Pjesnik bi rekao: “Na zlu putu””, naveli su iz CDT-a na Tviteru.

Očigledno su kao i politički nalogodavci iz DPS-a, obje NVO upregnuto u kolo gubitnika koji se nalaze u bezizlaznoj situaciji, bez adekvatnog odgovora na neminovan proces stezanja obruča oko Đukanovića i njegovog kriminalno-biološkog okruženja. Pozicije lažnih NVO aktivista i organizacija su ugrožene, njihovo višedecenijsko sramno antidemokratsko djelovanje i služenje Đukanovićevom kartelu je do kraja raskrinkano, pa im je jedino ostalo bezočno mijenjanje teza i optuživanje demokratskih snaga za “urušavanje države.“

 

2 Comments
  1. Drška od stomaka komentariše

    Ovoj spodobi je služba „skrajnula“ predmet saobraćajke sa teškim posledicama.Dakle,Muljarevićka je bila vinovnik, a u daljem postupku je zataškano. Eto geneze njenog službovanja bivšem režimu i udbi.

  2. др komentariše

    U CG treba mijenjati ustav i naglavačke okrenut izborni sistem. Predsjednik se bira direktno, a ovlašćenja su mu suštinski protokolarna. U skupštini je skupljena moć odlučivanja, a poslanici se biraju posredno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.