Plavo-bijeli turistički u Londonu

0

Košarkaši Budućnosti odigrali su veoma dobro prvo poluvrijeme, savim dobro treću dionicu, imali su problema u poslednjem kvartalu, ali su pobijedili popularne „lavove” iz Londona sa 87:78, pa sada imaju skor 3-1, dok je London na skoru 1-3.

Najefikasniji u sastavu Budućnosti, bili su Tre Bel Hejns sa 21, Alfa Kaba sa 16, Aron Vajt sa 15 i Fil But sa 11 poena. Kod Londona, raspoloženi za igru u napadu, bili su Sem Deker sa 15, Aron Best i Ovie Soko sa po 13 i Tomislav Zbučić sa 12 poena.

Izabranici Vladimira Jovanovića dobro su otvorili meč u Londonu. Sredinom prvog kvartala, uz dobru odbranu, dobra rješenja u napadu, vodili su sa 23:9. London je nastojao da se vrati u meč, a na kraju prve dionice, Podgoričani su vodili sa 29:15.

Budućnost je bila u dobrom ritmu, dobro se adaptirala ne česte promjene odbrana Londona, a sa druge strane je defanzivne zadatke odradiđavala veoma dobro. Imala je prednost od 20 poena (44:24), a na kraju drugog kvartala, Budućnost je poslije poena Petra Popovića sa zvukom sirene vodila 53:39. Aron Vajt je postigao 13, Tre Bel Hejns i Alfa Kaba po 11 poena. Kod Londona, Ovie Soko je postigao 11, Sem Deker devet poena.

U nastavku meča, London je nastojao da stigne do egala, Budućnost je čuvala stečeni kapital, ali je imala razloga za brigu, jer je uoči poslednje dionice vodila sa 69:60. London je bio u naletu, a probudili su se i navijači. Pred ekipom Budućnosti je bio zadatak da privede utakmicu kraju, da materijalizuje bolju igrom do tog momenta. London je nastavio da se bori, ali borila se i Budućnost. Na agresivnost rivala je odgovorila istom merom, uspjela je da privede mač kraju, uspjela je da stigne do dragocjene pobjede na putu ka ostvarenju cilja – plasman u TOP 16 fazu Evrokupa.

Budućnost prije pauze zbog kvalifikacija za Mundobasket očekuje još jedno gostovanje i to ekipi Igokee. U narednoj rundi Evrokupa, momci iz glavog grada Crne Gore igraju na svom parketu protiv Pariza.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.