Platio ceh lošem startu sezone: Bruklin Netsi otpustili Stiva Neša

0

Dugo se lomilo, sada je odlučeno – Bruklin je smijenio Stiva Neša!

Visio je nekadašnji as i prošle sezone, sada više nije bilo kud. Ne poslije četiri uzastopna poraza zbog čega je Bruklin na mršavih 2-5 poslije sedam utakmica. Neš je otpušten poslije trijumfa nad Indijanom koja je prethodno slavila u „Barklajs Centru“ samo dva dana ranije.

Otkako je postao trener, Neš se suočio sa brojnim neočekivanim izazovima. Jako smo zahvalni na svemu što je uradio. Lično, ovo je bila beskrajno teška odluka. Ipak, poslije dosta razmišljanja i procjena kako je sezona počela, shvatili smo da je potrebna promjena“, izjavio je generalni menadžer Netsa, Šon Marks.

NBA insajder Šams Čaranija tvrdi da će vršilac dužnosti biti Žak Von dok se ne pronađe novi šef struke, što znači da će voditi meč protiv Čikago Bulsa. Opet, Adrijan Vojnarovski tvrdi da Netsi razmatraju Imea Udoku i Kvina Snajdera kao dvije glavne opcije za novog trenera.

Udoka je suspendovan na cijelu sezonu u Bostonu zbog seks skandala koji je isplivao na površinu pred početak sezone, ali bi ga navodno Seltiksi pustili da ode da radi drugi posao ako mu se ukaže šansa. Snajder je ovog proljeća završio osmogodišnji boravak u Juti i sada je slobodan u izboru nove sredine.

Neš je trener Netsa postao u septembru 2020. i epizodu je završio sa skorom 94-67. Na njegovo insistiranje od ljetos se u rad stručnog štaba kao asistent uključio Igor Kokoškov.

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.