Bulatović: Krajem novembra ili početkom decembra Crna Gora može dobiti novu vladu!

1

Poslanik DF-a Predrag Bulatović saopštio je da krajem novembra ili početkom decembra Crna Gora može dobiti novu vladu.

– Kad mandat dobije Miodrag Lekić i počne proces sastavljanja vlade, neće imati podršku 41 poslanika, već 44 – kazao je Bulatović.

On je naveo da se nakon pada Vlade Dritana Abazovića iskristalisala parlamentarna većina iz koje će se birati predsjednik vlade.

– Dritan kao premijer nema podršku DF-a, ali Dritan kao lider GP URA u sastavu nove vlade ima našu podršku. Nova vlada ima većinu i želimo to da odblokiramo. Nije ugrožena Crna Gora ovim zakonom, već neustavnim ponašanjem, zbog kojeg nema mandatara za sastav nove vlade. Nijesmo oduzeli nijednu nadležnost predsjedniku ovim zakonom, već uvodimo nove kategorije – kazao je Bulatović.

Dodao je da se predsjedniku daje mogućnost da ponovo obavi konsultacije i da mandat za sastav vlade. Podsjetio je da Đukanović ima rok od tri dana da potpiše zakon i može jednom da ga vrati, ali drugi put mora da ga potpiše.

Dodao je da zakon ima povratno dejstvo, da se zaštiti javni inters.

– Kud će veći javni interes nego da se spriječi neustavno djelovanje predsjednika države da Crna Gora nema vladu. Nije ugrožena Crna Gora ovim zakonom, ne ugrožavamo mi Crnu Goru. DF brani Crnu Goru- poručio je on.

Rekao je da je moguće da će predsjednik ignorisati i konsultacije i zakon, onda će Skupština imenovati mandatara.

 

1 Comment
  1. Q komentariše

    URA ne moze pokrivati MIP i MUP!ako neće pameti ta stoka uzurpatorska na izbore!Dosta je samo onog sto ta koalicija zla radi u Institutu Igalo da bi ga otac URE Žarko Ŕakčević dobio na poklon!U pamet se više DF-ovci,vodite visoku politiku a glasači vam ostaju bez posla zbog URA-SNP koalicije zla i fotelja!!!Smije li ovo biti objavljeno admine ili i Borba štiti Rakčevića!??

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.