U odbrani gospodara poslanici DPS-a zaboravili na rodnu ravnopravnost: Prijetili i omalovažavali Danijelu Đurović!

2

Nenaviknuti na situaciju da se u Crnoj Gori mogu donositi sudbinske odluke bez njihovog učešća i u želji da po svaku cijenu odbrane ustavorušiteljsku ulogu svog šefa, poslanici DPS-a su se obrušili na predsjednicu Skupštine Danijelu Đurović.

U nervozi i strahu od izglasavanja zakona kojim se staje na kraj samovolji Mila Đukanovića, poslanici DPS-a su prijetili i omalovažavali predsjednicu Skupštine.

Prijetnje i uvrede upućene Đurovićkoj jesu jasan signal panike i nemoći u redovima DPS, ali nedolično ponašanje prema ženi predstavlja alarm za uzbunu, posebno jer dolazi od predstavnika partije koja se „kune“ u rodnu ravnopravnost i poštovanje ljudskih prava.

Poslanici DPS-a očito zaborave na svoje svete postulate koje su utkali u građansku i evropsku Crnu Goru svaki put kada su u nuždi da „spašavaju kožu“ svom šefu.

U verbalnim atacima i omalovažavanju Danijele Đurović posebnu su se istakli danas posebno usplahireni šef poslaničkog kluba Danijel Živković, te bivši ministar zdravlja Jevto Eraković i posebno Aleksandra Vuković.

Živković je poručio Đurović da vodi računa o tome koje akte predlaže za dnevni red, da bi nakon toga uputio prijetnje samoj predsjednici i poslanicima DF-a koji su predložili zakonski akt kojim se onemogućava samovolja predsjednika države.

– Ako mislite da će ovo ovako da prođe ozbiljno ste se prevarili. Ono što vi preduzimate u Crnoj Gori, vrlo brzo će biti zaustavljeno, na ovaj ili onaj način – zaprijetio je Živković.

Bivši ministar zdravlja koji je za vrijeme kovid pandemije bio zaslužan za nabavku neispravnih respiratora Jevto Eraković poručio je predsjedavajućujoj da će joj istorija suditi na „pravi način“.

– Želimo još jednom da vas upozorimo. Nije potrebno niti vama niti građanima bilo kakvo pravno znanje, jasno je da ovim zakonskim rješenjima koje pokušavate da stavite na dnevni red, da želite da srušite Crnu Goru. U sličnim situacijama istorija je sudila na pravi način, i prema ovome će. Ovo što ste uradili danas ulazi u istoriju – kazao je Eraković.

U omalovažavanju Danijele Đurović najdalje je, gle čuda, otišla „zaštitinica“ žena i svih obespravljeni kategorija Aleksandra Vuković.

Ona je u svojim obraćanjima Đurovićku okarakterisala kao „političkog fluida“, „ustavorušeteljku“ i „pticom zlosutnicom“

– Đurović kao politički subjekt ne postoji, ali ne sebe preuzima ulogu nekoga ko će zgaziti Ustav. Danijela Đurović daje prilog umrtljavanju i ubijanju Crne Gore kao države … Ne ljutite se što ću Vas nazvati ustavorušiteljkom koja sprovodi pučologiju… Ovo nije kanabe Aleksandra Vučića.. Vi ste politički fluid, nijeste prošli cenzus u Podgorici, a sjedite tu…  Žena  je ženi gavran, ptica zloslutnica koja guši svaki pokušaj političkom angažovanja žene… – rečenice su koje je Vuković uputila predsjednici Skupštine.

2 Comments
  1. Felacio MNE komentariše

    Lopovska sekta.
    Pokazali su da su svi lopovi,i da svi stoje iza korumpiranih “ institucija sistema“

  2. Svetigora komentariše

    Ko s đavolom tikve sadi, o glavu mu se biju!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.