Kao novi vlasnik: Mask naredio Tviteru da započne otpuštanja

0

Američki preduzetnik i milijarder Ilon Mask naredio je Tviteru da od subote počne da otpušta zaposlene, piše Njujork tajms, pozivajući se na izvore.

Ilon Mask je planirao da otpušta zaposlene na Tviteru već u subotu, reklo je četvoro ljudi koji su upoznati sa situacijom, a neki menadžeri su tražili spiskove zaposlenih za smanjenje.

Napominje se da još nije poznato koliko će od 7.500 zaposlenih u kompaniji biti otpušteno.

„Tviterova otpuštanja trajaće do 1. novembra, kada je zaposleni trebalo da dobiju donacije za akcije kao dio kompenzacije“, piše agencija, ističući da će to omogućiti Masku da izbjegne dodatne troškove.

Blumberg je u petak objavio da je Tviter već počeo da otpušta zaposlene nakon što je Ilon Mask kupio kompaniju. Na društvenim mrežama pojavila se informacija da je cio tim data inženjera otpušten iz kompanije.

Prethodno je Mask konačno zaključio ugovor od 44 milijarde za kupovinu društvene mreže. Mediji su izvijestili da je Parag Agraval, koji je bio na čelu Tvitera, otpušten zajedno sa drugim rukovodiocima kompanije. Vašington post, pozivajući se na korporativne dokumente, piše da Mask želi da otpusti 75 odsto zaposlenih na Tviteru ako bude kupljen. Istovremeno, sam Mask je demantovao ove izvještaje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.