Asvel našao zamjenu za Lovernja: Tajs u Vilerbanu

0

Težak udarac pretrpio je Asvel jer je najvjerovatnije do kraja sezone ostao bez Žofrija Lovernja zbog kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta. Nedugo pošto je vijest potvrđena, klub iz predgrađa Liona je izašao na tržište u potrazi za zamjenom u narednim mesecima.

Kako javlja izraelski „Walla Sport“, evroligaš iz Vilerbana je najbliži potpisu Aleksa Tajsa. Iskusni centar trenutno je bez angažmana pošto mu se završio ugovor u Karšijaki. Od ljetos traži novi klub, a poslije godinu dana mogao bi da se vrati u Evroligu. Naime, Tajs je u poodmakloj fazi pregovora sa Asvelom što ukazuje da bi potpis mogao da padne uskoro. Naravno, pod uslovom da se nešto ne promijeni u poslednji čas.

Asvel je evroligašku sezonu otvorio sa skorom 1-3, pobjedu na gostovanju Valensiji i poraze od Makabija, Fenerbahčea i milanske Olimpije. U domaćem prvenstvu poslije šest kola ima polovičan učinak.

Šampion Evrope sa Makabijem iz 2014. je prošle sezone u Karšijaki imao prosjek od 8,4 poena na 61 odsto iz igre, 5,8 skokova i 1,3 asistencije za 25 minuta na parketu.

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.