Vučurović traži smjenu načelnika generalštaba Vojske Crne Gore: Pripadnici spriječili državne organe da uklone ploču u Morinju

4

Nakon što su pripadnici Vojske Crne Gore spriječili državne organe da uklone spomen ploču u Morinju, Jovan Jole Vučurović traži da se hitno smijeni načelnik generalštaba VCG i šef obavještajne službe i da budu procesuirani za ovaj težak incident.

„Neophodno je utvrditi ko je još naredio da vojska sprečava državne organe da sprovode zakon. Ovaj čin se jasno može karakterisati kao pobuna vojske i postoje svi razlozi za smjenu načelnika generalštaba i šefa vojne obavještajne službe“, ocijenio je on.

Kako dodaje , postavljanje spomen ploče bio je sramni čin bivših ministara Konjevića i Krivokapića kojim su krivicu za rat devedesetih pokušali da prebace na svoj narod i državu.

„Spomen ploču je trebalo postaviti u Lori, gdje su na zvjerski način poubijani građani Crne Gore. Kako niko nije ubijen u Morinju, već se falsifikovanjem  podataka u samom tekstu vrijeđa Crna Gora, sa tablom treba postupiti u skladu sa zakonom“, naglašava Vučurović.

4 Comments
  1. DJURO komentariše

    O, kakvoj pobjedi pricate, kada vam je ustasa na celu general staba.

  2. Ivi komentariše

    Šta ima vojska sa tim? Odakle vojsci pravo da se u to MIJEŠA? Od kada je to posao vojske? Sad će da pedaliraju te Hrvate iz Boke, strašno!

  3. Nikad vise komentariše

    Vojska po Ustavu i zakonu mora da sprovodi naredbe civilne vlasti. Ovo je vojni udar i tuzilac bi morao uhapsiti nacelnika generalstaba. Sam proces hapsenja moze izvesti jedina drzavi lojalna oruzana sila, a to je policija. Svakako je policija spremnija i sposobnija od lovackog drustva koje sebi daje za pravo da opstruira i ne postuje odluke drzave CG

  4. Dobrilo komentariše

    To je klasican vojni puc, hapsite bagru dok ste na vrijeme!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.