Zelenski: 237 dana ovog rata dokazuje da smo u stanju da nađemo odgovor na svaku prijetnju

0

Danas je nastavljena bitka za normalan život našeg naroda. Neki od ruskih dronova i projektila su oboreni, kazao je u video-obraćanju Volodimir Zelenski, predsjednik Ukrajine.

– Hvala još jednom našim protivvazdušnim lovcima, Vazduhoplovstvu. Posebno se zahvaljujem 138. protivvazdušnoj raketnoj brigadi Dnjepar za obaranje četiri „Kalibra“. I Hersonska protivvazdušna raketna brigada za obaranje ruskog jurišnika Su-25. Hvala i svim partnerima koji nam pomažu u protivvazdušnoj i protivraketnoj odbrani – kazao je ukrajinski predsjednik.

On je istakao da treba zapamtiti da je sama činjenica ruskog pozivanja za pomoć Iranu priznanje Kremlja njegovog vojnog i političkog bankrota.

– Decenijama su trošili milijarde dolara na svoj vojno-industrijski kompleks, a na kraju su otišli ​​da se poklone Teheranu da nabave prilično jednostavne dronove i rakete. To im ionako strateški neće pomoći. Ali sada, na taktičkom nivou, teroristi možda i dalje imaju određene nade, kalkulacije. Sve će se ovo raspasti, kao i njihove prethodne kalkulacije.

237 dana ovog rata dokazuje da smo u stanju da nađemo odgovor na svaku pretnju. Ukrajina će se braniti. Hvala svima koji se bore i rade za našu pobjedu – poručio je Zelenski.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.