Da li će Đukanović imati hrabrosti da se pojavi u Podgorici i sve koji ga ne glasaju nazove “palikućama, štetočinama i kvislinzima“?

2

Oproštajna turneja Mila Đukanovića po Crnoj Gori opet je podsjetila demokratsku javnost i građane na njegovu autokratsku suštinu, shvatanje države kao lične imovine, ali ga i definitivno označila kao političara prošlosti, trajno zaglavljenog u ekstremizmu. Iako je na početku kampanje glumio državnika zabrinutog za demokratski poredak i budućnost države, u finišu je našao utočište u otrcanim frazama o odbrani Crne Gore od velikosrpske agresije, nanovo trujući i zagađujući javni prostor.

Dok njegov potrčko Ivan Vuković pokušava na jeftin način da prevari građane Podgorice, vodeći neku “umivenu“ paralelnu kampanju, njegov neprikosnoveni šef juri izdajnike po Crnoj Gori, a u Pljevljima probija svoje ionako niske standarde, nazivajući sve svoje političke protivnike i one koji ga ne glasaju- palikućama, štetočinama i kvislinzima. Dosadašnje odsustvo Đukanovića iz podgoričke kampanje nas ne čudi, jer smo takav prevarantski scenario i najavili, ali se ipak otvara pitanje da li će prvi put od osnivanja, predsjednik DPS-a apstinirati iz borbe za vlast u  Glavnom gradu, i to nakon što takođe po prvi put nema njegovog i imena stranke u nazivu izborne liste?

Bezizlaznost situacije u kojoj se nalazi Đukanović, bauljajući od Plava gdje ohrabruje preostale simpatizere da “ima pobjedu u džepu“, do Bara gdje prijeti, ucjenjuje i zastrašuje, najbolje će se vidjeti u podgoričkoj kampanji, tj. njenom finalu u narednim danima. Potrčko Vuković bi najviše volio da Đukanovića na podgoričkoj završnoj konvenciji ne bude, jer bi mu njegova zapaljiva, ekstremistička retorika rasturila u papamparčad dosadašnju kampanju lažnog pokreta “otvorenog za sve“.

Sa druge strane, čak i za niske standarde naše domaće politike, bilo bi nezamislivo da neprikosnoveni šef nekada svemoćne stranke totalno odsustvuje iz kampanje za glavni grad, dakle, za izbore koji i za njega i njegovu lažnu stranku predstavljaju “bitku svih bitaka“. Da li će Đukanović imati hrabrosti da se pojavi u Podgorici i sve koji ga ne glasaju nazove “palikućama, štetočinama i kvislinzima“ ostaje da vidimo u narednih nekoliko dana.

2 Comments
  1. Dobrilo komentariše

    Rastocki razbojnik i lopuza!

    1. Иван Бар komentariše

      Obraz mu nesmeta,đon…..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.