Zbog finansijskih problema u otadžbini: Kinezi prodaju Inter?

0

Nakon što je Masimo Morati odlučio da proda Inter 2013. godine, klub je prošao neka veoma turbulentna vremena pod vođstvom Erika Tohira.

Dolaskom Stivena Žanga na čelo,“neroazuri“ su uspjeli da se vrate u društvo najboljih u Italiji i Evropi, međutim Fajnenšl tajms prenio je kasno sinoć da su Kinezi odlučili da prodaju milanski klub.

Advokati su već krenuli u potragu za potencijalnim kupcima, vlasnici Intera su zatražili pomoć od čuvene Goldman Saks grupacije.

Radi se o investiocionom fondu koji je upravljao procesom prodaje Čelsija kojeg je za 2.500.000.000 funti od Romana Abramoviča na kraju kupio američki biznismen Tod Boli.

Zbog čega Suning prodaje Inter?

Kinezi imaju velikih finansijskih problema u svojoj otadžbini, naročito nakon neuspjelog dogovora sa Alibabom. Zbog toga su pozajmili 275.000.000 dolara od banke i zauzvrat izbacili Inter na tržište akcija.

Upravo je to razlog zašto je Antonio Konte i napustio Lombardiju nakon što je osvojio titulu posle 11 godina pauze.

Prema nekim procjenama, Inter bi trebalo da košta oko 1.200.000.000 evra, zainteresovani su kupci iz Sjedinjenih Američkih Država, fond u vlasništvu Saudijske Arabije koji je kupio Njukasl, ali i Marokanac Mark Lasri.

Gubici najvećih klubova česta su pojava u modernom fudbalu, izuzetak nije ni Inter koji je u prethodne tri sezone izgubio skoro 500.000.000 evra.

Suning je sada spreman da proda klub kako bi pokrio sopstvene gubitke..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.