Knežević: Protesti 2015. bili su uvod u demokratske promjene koje su se dogodile 30. avgusta 2020!

0

Veličanstveni protesti koji su započeli 27. septembra i neprekidno trajali do brutalne policijske i parapolicijske akcije 17. oktobra 2015. godine bile su uvod u demokratske promjene koje su se dogodile 30. avgusta 2020. godine i ovom prilikom želim da iskažem zahvalnost i poštovanje prema svim onim ljudima koji su tih dana zajedno sa nama boravili u šatorima ispred skupštine Crne Gore boreći se za fer i poštene izbore i za prelaznu vladu koja je trebala da organizuje te izbore, kazao je u izjavi za IN4S, predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera DF-a Milan Knežević, koji je na današnji dan, prije sedam godina, nakon „akcije policije“ završio u Kliničkom centru Crne Gore.

Po njegovim riječima, brutalna policijska akcija kojom su komandovali Milo Đukanović, Duško Marković, Raško Konjević, Ranko Krivokapić i direktor agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Peruničić predstavljala je poslednji trzaj diktatorskog režima koji je želio da naše proteste predstavi kao rušenje države, iako su oni bili isključivo za odbranu države, njenog Ustava, zakona i teritorijalnog integriteta i suvereniteta, što je i vrijeme poslije tih protesta i pokazalo.

– Žrtva koju smo podnijeli tih godina jeste progon, jer se progon protiv nas nastavio i nakon 2015. godine. Bila je obaveza i predstavljala je našu dužnost pošto smo bili na čelu naroda i nemam nikakvu dilemu da bih ponovo prošao kroz sve represivne metode i akivnosti režima jer sam i tad i sad vjerovao u ono što radim i niko me, a ni DF, nije mogao pokolebati u ovoj borbi protiv DPS-a koja je na kraju završena našom pobjedom – naglasio je Knežević u izjavi za IN4S.

Podsjetimo, danas se navršava sedam godina, od kada je 17. oktobra 2015. godine, više stotina policajaca u opremi za razbijanje nereda je upotrebom sile razbilo mirni protest u organizaciji Demokratskog fronta koji se 20 dana odvijao ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

(IN4s)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.