Danilo Popović dočekao Đukanovića u Danilovgradu: Srdačan susret čuvenog sindikalnog lupeža i nasilnika prema ženama i odlazećeg of-šor predsjednika

3

Bivši sindikalni lider i bivši direktor Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju Danilo Popović, učesnik raznih malverzacija tokom vladavine prethodnog DPS režima i akter brojnih afera, nakon dugog odsustva iz javnosti viđen je na skupu DPS koalicije u Danilovgradu kako dočekuje svog neprikosnovenog vođu. Zaboravljeni as DPS-a i lažni sindikalni lider Popović je očigledno morao da se pojavi na skupu, jer je više decenija imao zaštitu Đukanovića za sve nelegalne radnje i pljačke koje je sprovodio.

Podsjećamo, Agencija za sprečavanje korupcije je ranije utvrdila da je Popović prekršio Zakon o sprečavaju korupcije jer je istovremeno bio na više funkcije. Naime, Popović je bio ovlašćeni zastupnik u podgoričkoj kompaniji „BPS Group Montenegro“, ali i član Odbora direktora cetinjske štamparije „Obod“. Takođe, kako je Centar za istraživačko novinarstvo ranije prenio, Popoviću je navodno trebalo i biti isplaćeno četiri miliona eura za potrebe ugovaranja posla izgradnje vjetroelektrana na brdu Možura, između Bara i Ulcinja.

Popović je takođe bio i akter nasilja prema svojoj bivšoj ženi 2016. godine sa nepoznatim povodom, gdje je njegova bivša supruga zadobila povrede u predjelu vrata, čela kao i lijevog lakta. Popović je priznao krivicu i tom prilikom platio 2000 evra odštete o čemu su svojevremeno pisali mediji.

BORBA je pisala u martu ove godine da je nekadašnji predsjednik sindikata i Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju Danilo Popović tužio svoju maloljetnu djecu jer, navodno, ne može da plaća alimentaciju iako prima penziju od 1.454 evra. On je, kako je saznao naš portal, prethodno tužio svoju bivšu suprugu Marinu Popović Ćućuz po istom osnovu, ne želeći da plaća alimentaciju koju je sud propisao nakon brakorazvodne parnice, a pod izgovorom da više nema primanja koja je nekad imao. Iako je penzija od gotovo 1.500 evra nešto o čemu prosječni građanin može samo da sanja očigledno to nije dovoljno za obezbjeđivanje uslova za troje maloljetne djece koje Popović ima sa svojom bivšom suprugom.

Odlazeći predsjednik Crne Gore je na kraju svoje oproštajne turneje prinuđen da vadi iz naftalina sve one koji su čak poslednjih godina zbog svoje loše reputacije bili van domašaja javnosti. Među njima, legendarni Danilo Popović zauzima posebno mjesto, a BORBA se nada da će se uskoro oslobođeno tužilaštvo i pravosuđe pozabaviti njegovim kriminalnim radnjama u prethodne tri decenije.

Đukanović i njegova kriminalna, lažna stranka se očigledno nalaze u rasulu, što više ne mogu ni da sakriju. Jer, samo politički i ljudski očajnici misle da im “zaboravljeni asovi“ poput Danila Popovića mogu donijeti neki glas.

3 Comments
  1. Lopovluk komentariše

    Blizu ti je Spuž lupežu jedan. I tebi će brzo kraj. Bože li ima li kraja ovim lupežima

    1. Kad dođe pravda komentariše

      Ima ih dosta,previše.
      Mora se hitno sagraditi još jedan zatvor.

  2. Cetinjski Toni komentariše

    Je li bila na razglasu ona pjesma
    „Lopov lopova…“?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.