Zbog vožnje pod dejstvom alkohola, policija lišila slobode 50 vozača

0

Službenici saobraćajne policije tokom vikenda su na crnogorskim drumovima evidentirali 37 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, šest osoba je zadobilo teške tjelesne povrede, a devet lica lake.

Pripadnici saobraćajne policije su, kako se navodi, podnijeli 473 prekršajne prijave, izdali 192 prekršajna naloga, oduzeli 19 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

„Zbog vožnje pod djestvom alkohola policija je lišila slobode 50 vozača, od čega je njih 17 lišeno slobode u Podgorici“, saopštili su iz policije.

Policija je u Ulcinju, kako se navodi, po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju lišila slobobode S.L. (28) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršila krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

„Ona je upravljala vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,98 g/kg, te izazvala saobraćajnu nezgodu u kojoj je smtrno stradala I.M. (23) iz Ulcinja koja se u vozilu nalazila kao suvozač“, kazali su u saopštenju.

Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.