SC Derbi tri četvrtine mučio blijedi Partizan

0

Košarkaši Partizana savladali su SC Derbi 91:82 (23:17, 21:26, 20:21, 27:18) u trećem kolu ABA lige.

Nisu crno-bijeli blistali u prvom meču pred svojim navijačima u sezoni. Očigledno je Beograđane stigao umor ali i psihički nisu bili na pravom mjestu, samo dva dana nakon bolnog poraza od Baskonije, nakon produžetaka u Evroligi. Sumornom psihičkom stanju doprinijela je loše popunjena „Štark arena“, gdje se čula škripa patika po parketu i svaka zamjerka trenera.

U takvom ambijentu dugo je trebalo domaćima da slome otpor „studenata“. U prve tri četvrtine su se ekipe smjenjivale u vođstvu, a na poslednji predah se otišlo sa neriješenim rezultatom 64:64. Četvrti kvartal su domaći otvorili sa šest vezanih poena, a ekipa Andreja Žakelja nije imala snage da se ponovo vrati u igru.

Partizan u sedmici pred nama čeka duplo kolo u Evroligu. U Beograd dolaze italijanski velikani Olimpija Milano i Virtus Bolonja. Utakmica sa klubom koji je po sponzoru poznatiji kao Armani je već u utorak, pa pred najtrofejnijim evropskim trenerom Željkom Obradovićem stoji ni malo lak zadatak da prije svega psihički podigne tim.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Matija Lesor sa 19 poena. Dvocifreni su bili još Zek Ledej sa 15, Dante Egzum sa 13, Janis Papapetru sa 12 i Tristan Vukčević sa 11 poena.

U redovima Podgoričana Loren Džekson je ubacio 19 poena, Mateo Drežnjak tri poena manje, a Danilo Tasić i Flečer Megi po 10.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.