Prva pobjeda Empolija kod kuće, poraz Monce nakon tri trijumfa

0

U odličnoj formi bila je Monca uoči gostovanja u Toskani, ali je Empoli uspio da prekine pobjedničku seriju debitanta u najjačem rangu italijanskog fudbala. Poslije tri uzastopna slavlja, fudbaleri Monce pognutih glava napustili su teren stadiona „Karlo Kastelani“. Presudio je pogodak Nikolasa Hasa u 11. minutu za prvu pobjedu Empolija kod kuće ove sezone.

Imao je sreće vezista plavih poslije karambola u kaznenom prostoru rivala. Prvo je Brazilac Marlon naivno ispao u akciji domaćih po lijevoj strani, što je omogućilo Destru da centrira. Di Gregorio je sjajno odbranio šut Satrijana, potom i spriječio autogol, ali treći put nije mogao bolje. Lijepo se Švajcarac snašao i poslao loptu u mrežu za proboj Empolija na 11. mjesto.

Monca je dvije pozicije niže, ali vidjećemo kako će izgledati tabela kada bude kompletirano 10. kolo Serije A. Ovo je bio uvodni meč runde, a uživo ga je pratio i selektor Italije Roberto Mančini.

Iskusni strateg došao je u Toskanu da gleda potencijalne reprezentativce iz redova Monce. Pod lupom su bili Rovelja, Sensi, Kaprari i Pesina, ali i pored dominacije svog tima u ovom meču, neće se zadovoljni vratiti kućama.

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.