Mornar u neizvjesnoj završnici u Zagrebu poražen prvi put u sezoni

0

Košarkaši Mornara nisu sačuvali oreol nepobjedivosti u ABA ligi. Poslije Igokee u Laktašima i Zadra u Baru, poraženi su od Cibone u Zagrebu sa 88:91. Cibosi su poslije poraza od Partizana i SC Derbija, stigli do prve pobjede u sezoni.

Najefikasniji među Vukovima sa Tuškanca bili su Filip Bundović sa 25, Borna Kapusta sa 21. i Ivan Perasović sa 14 poena. Kod Mornara, Deron Rasel je postigao 35, Marko Pecarski 18, a Milija Miković 12 poena.

Mornar je odlično počeo meč u glavnom gradu Hrvatske. Obje ekipe su prihvatile ritam igre po principu trči i šutiraj, Barani su vodili sa 21:9, a na kraju prve dionice, na semaforu je pisalo 26:18 za izabranike Mihaila Pavićevića.

Do kraja prvog poluvremena, Ponos Bara je uspješno odbijao nalete Zagrepčana, pa su na odmor otišli sa viškom od 47:40. Deron Fets Rasel je postigao 19, a Marko Pecarski 13 poena za Mornar. Kod Cibone, Filip Bundović je postigao 12, a Borna Kapusta, uz trojku sa zvukom sirene, osam do poluvremena.

U nastavku meča, Cibona je vrlo brzo uspjela da stigne do preokreta, a neuhvatljiv za odbranu gostiju, bio je Borna Kapusta – 56:53. Mornar je uspio da zaustavi nalet Cibone, pa je uoči poslednje dionice, u režiji Rasela, Mihailovića i Pecarskog, vodio sa 69:65.

Barani su početkom završnog kvartala pobjegli na 74:65, Cibona je nastojala da se ponovo vrati u meč, da stigne do neizvjesne završnice i preokreta. Uspjela je u tome. Marko Baković je na 90 sekundi prije kraja pogodio trojku za 86:84. Rasel je pogodio za 86:86, Kapusta je pogodio jedno slobodno bacanje, a Miković pogodio za 88:87, Bundović je pogodio oba slobodna bacanja za 89:88 na 15 sekundi prije kraja. Rasel je izgubio loptu na pet sekundi prije kraja, Bundović je pogodio oba slobodna bacanja. Rasel je pokušao da pola terena da donese produžetak, ali nije uspio.

U narednoj rundi, Mornar na svom parketu čeka ekipu Partizana, dok Cibona gostuje ekipe Mege.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.