Milo u Plavu otkrio plan: Neće dati mandat Lekiću, već će čekati da prođu tri mjeseca kako bi se išlo na vanredne izbore!

1

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je na predizbornoj konveciji DPS-a i  manjih ekstremističkih satelita otkrio destruktivni plan na osnovu kojeg planira da spriječi formiranje vlasti na osnovu narodne volje od 30. avgusta 2020. godine.

Posrnuli i otuđeni lider SKY stranke čije pravo ime (DPS)  više ne upotrebljavaju ni njegova političia izdanci u predizbornim kampanjama širom Crne Gore jasno je u Plavu stavio do znanja da neće dati predsjedniku Demosa Miodragu Lekiću mandat za sastav nove vlade, već da će u naredna tri mjeseca opstruirati osnovne demokratske procese u državi.

Đukanović će čekati da prođu tri mjeseca kako bi se nakon isteka tok zakonskog roka u kojem neće predložiti mandatara išlo na vanredne parlamenatrne izbore.

– Ubijeđen sam da ćemo za najdalje tri mjeseca imati prijevremene parlamentarne izbore u Crnoj Gori. Takođe, siguran sam da se ti parlamentarni izbori dešavaju danas, mi pobjedu imamo u džepu. Ostaje naravno da tu izvjesnu pobjedu u međuvremenu unaprijedimo i stvorimo uslove za efikasnije upravljanje Crnom Gorom koja se ne bi mučila sa tankom većinom. A prije toga važno je da se uradi dobar posao na lokalnim izborima – kazao je Đukanović.

Dakle, Đukanović je defitivno odlučio da postane smetnja demokratskom razvoju ove države, stoga bi stara parlamentarna većina od 30. avgusta, nakon pobjeda nad DPS-om i satelitima na lokalnim izborima 23. oktobra, morala da pristupi deblokadi političkog sistema tako što će u Skupštini smijeniti šefa kriminalne stranke sa predsjedničke funkcije.

Preduslov za takav epilog je što hitnije usvajanje zakona koji bi Skupštini omogućio rezrješenje predsjednika države.

Premijer Dritan Abazović je nedavno izjavio da je to jedini način za razvlašćivanje Mila Đukanovića koji predsjedničju funkciju u kontinuitetu koristi za ometanje demokratskih procesa u državi i njeno paralizovanje.

 

 

 

1 Comment
  1. Felacio MNE komentariše

    Neće ga niko ni pitati. On daje deklarativno mandat, a ne po svojoj volji ,hoće li ili neće. Milo je obični Filip sad.
    Skupstina ce dati mandat.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.