Adžić: Usvajanjem „antimafija zakona“ idemo u konačan obračun sa kriminalom i korupcijom

1

Dobra zakonska rješenja neophodna su nam za dalju borbu protiv kriminala i korupcije, zato je Zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnšću jedan je od ključnih normativnih akata u ovoj borbi, koja je imperativ na evropskom putu, kazao je ministar Adžić na regionalnoj konferenciji „Efektivno oduzimanje imovine stečene kriminalnom djelatnošću u skladu sa evropskim standardima“.

 

Ministar je ovom prilikom podsjetio da su napori Crne Gore u borbi protiv svih oblika kriminala prepoznati u ovogodišnjem izvještaju Evropske komisije. Tome je svakako doprinijela i kvalitetna saradnja sa međunarodnim partnerima, kao i dinamična međuinstitucionalna kooperacija na nacionalnom nivou, u okviru sistema bezbjednosti, a i na širem državnom planu. O tome svjedoče i brojke, te su tako dobri rezultati zabilježeni u 2021, nastavljeni i tokom 2022.godine.

– Brojne aktivnosti na planu sprečavanja kriminalnih djelatnosti su unaprijeđene, te u tom kontekstu želim istaći da je u poslednje dvije godine zaplijenjeno sedam puta više narkotika nego u deset godina prije toga – naglasio je ministar i dodao:

– Svakako da bi usvajanjem ovog zakona Crna Gora poslala jasnu poruku, da je odlučna da ide korak dalje kada je u pitanju borba protiv svih oblika  kriminala i korupcije, jer bi se na ovaj način  spriječilo  enormno bogaćenje pojedinaca na račun građana i države. Time bi se, kako je kazao, smanjila ograničenja koja smo imali tokom borbe sa kriminalnim aktivnostima, a rezultati bili još bolji i vidljiviji –  zaključio je ministar.

 

 

1 Comment
  1. Srdjan Loncar komentariše

    Iako se radilo o NELEGITIMNOJ VLADI, koja je vladala uz podrsku Mila Lopova (!), sada VLADI U OSTAVCI, ipak Adzic se pokazao kao dobar MINISTAR POLICIJE.
    .
    .
    .
    To sto Veliko-Albanac Dritan sad radi je jako dobro.
    .
    .
    .

    Gledam onog Rakcevica, bivsheg vodje URE u onoj emisiji sa onom RTCG-Milovom novinarkom (koju bash nije lako posmatrati), gde je rekao da on ima DIVLJENJE PREMA UNUTRASHNJOJ POLITICI U.S., ALI SE NE SLAZE SA US-SPOLJNOM POLITIKOM. To je tachno i moj stav, za ovaj momenat.
    .
    .
    .
    Dakle, samo budale mogu da nastave sa KRVAVIM PODELAMA U CG. Kad pogledate bolje izuzev nesrecnog Ranka i Mila, praktichno ne postoji niko u CG, ko je ZADOJEN KRVAVOM MRZNJOM, bilo putem ucene-iznajmljivanja ili Boga pitaj chega, da se sanjim ne moze saradjivati u cilju pravljenja pravednog, uspeshnog drushtva.

    Kad se sistem izmeni iz korena, DEM. USVOJENI ZAKON POSTANE CAR, eto vam POMIRENJE. Crnogorci i Srbi ce ponovo postati jedan te isti narod, bez milimetra rzlike, Boshnjaci ce postati opet BRATSKI NAROD ISTIH KORENA, ISTOG JEZIKA, KAO STO TO POSTAJE U SR, kako je nekad bilo u YU, dok se nisu pojavili Milosevic-Tudjman i Izet – svi trojica teshki ratni zlochinci (dodaj tome Tachi-Haradinaj), a nikako nekakvi dobrotvori-oslobodioci.
    .
    .
    .
    Okrenuti se Open Balkanu- predigri/teretani za EU – STVARATI NEZAVISNE DEMOKRATSKE INSTITUCIJE, OSLOBODJENE BILO CHIJEG UTICAJA SA STRANE – svo vreme PRIGRLITI SVE POSTULATE PRIRODNOG ZAKONA – BOZJE PRAVDE, bez obzira o kome govorimo (o Rusima, Ukrajincima-Srbima-Albancima, Jevrejima-Palestincima-Amerikancima-Francuzima, Kinezima…) i – UVEK CEMO BITI U PRAVU I PRED BOGOM I PRED LJUDIMA. To je recept za POBEDU NA DUGE STAZE.

    Ako gledam sa praktichnog stanovnishtva Demokrate u CG dolaze blizu tog politichkog templeta, ali njihovo preterano podanishtvo Ambasadama im pravi veliki balans. Takav podanichki odnos nije dobar ni za Ambasade na dugu stazu. U skladu sa tim – Podrzavanje LAZNE DRZAVE „Kosove“ (projekat UCENJENOG MILA I REVANSHIST MANJINA… Takva politika dovela do OKUPACIJE UKR i vrlo mogici TOTALNI Svetski Rat III). Podska i priznanje „Kosove“ je sramota za ponosnu CG, kad jedan Vatiikan (milijarda katolika), zatim milijarda Muslimana, jedna Indija i jedna Kina, koji ukupno cine 3 milijarde ljudi, zatim 5 NATO ZEMALJA, chlanica EU…, to nece da urade, a Demokrate u dobrom drustvu sa Spuz koalicijom to rade!

    Preostali su jedino DF LIDERI, koji su meni NAJCHISTIJI, NAJVISHE BIH IM VEROVAO. NJIMA BIH MOGAO DA POVERIM MOJU DECU NA CHUVANJE, DA SE NA NJIH OSLONIM AKO BI SE NASHLI U RATNOM ROVU ITD. Njima niko ne komanduje. To su obichne lazi da oni slushaju Vuchica-Putina… Nemojte da ste smeshni. Budale meshaju zajednishtvo-rodjashtvo-ljubav prema SPC-SVOM NARODU-SVOJIM KORENIMA-SVOJOJ ISTORIJI sa KOMANDOVANJEM. Ako bih i njima trazio dlaku u jajetu – savetovao bih im da istoriju prepuste OBJEKTIVNIM ISTORICHARIMA I DA (da to iskopiraju od Demokkrata) PRUZE RUKU BOSHNJACIMA, KAKO JE VUCHIC URADIO U SR, A TAKODJE I ONIM KULTURNIM ALBANCIMA, tako da bude do njih da li zele da se udruze u zajednichkim projektima kao sto je Open Balkan i sl ili hoce da podupiru Mila Lopova-Ranka i njihove krvave, decen ijske podele.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.