Fabris (URA): Zalagaćemo se za efikasnije korišćenje predpristupnih fondova Evropske unije

0

Budvanska URA će se zalagati za efikasnije korišćenje predpristupnih fondova Evropske unije (EU) sa fokusom na projekte kojima se jača vladavima prava, zaštita životne sredine, obrazovanje i zdravstvo, saopštio je kandidat za odbornika liste “Može Budva, može Crna Gora” Berislav Fabris.

Kako kaže Fabris, jačanjem kapaciteta institucija i organizovanjem obuka daće snažnu podršku i oslonac mikro, malim i srednjim preduzećima pri kandidovanju projekata i na taj način kreirati bolji ambijent za poslovnu zajednicu.

On dodaje da će se budvanska URA zalagati za što veće učestvovanje u partnerskim projektima.

„Time ćemo osnažiti međudržavnu i međuopštinsku saradnju i na taj način dati doprinos promociji grada kao turističke destinacije“, rekao je Fabris.

“Ove programe prepoznajemo kao izuzetno bitne jer njihove benefite osjećaju ne samo građani kao pojedinci već i zajednica u cjelini, o čemu svjedoče brojni gradovi iz susjednih zemalja čiji se razvoj oslanjao na evropsku podršku. Pobjedom 23. oktobra Budvu vraćamo na evropski kurs, put integracija, održivog razvoja i saradnje. Može Budva, Može Crna Gora, zaokruži broj 7”, zaključuje Fabris.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.