Vukšić: Kenterina smjena ne predstavlja štetu po odnose sa međunarodnom zajednicom

0

Doskorašnji direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost i jedan od čelnika Demohrišćanskog pokreta Dejan Vukšić kazao je gostujući u emisiji Načisto na TV Vijesti da smjenu dojučerašnjeg direktora ANB-a Sava Kentere nije doživio kao iznanađenje.

„To je nešto što je bilo očekivano. Došlo je do raskida takozvane koalicije i bio je očekivan potez. Da li predstavlja štetu po odnose sa međunarodnom zajednicom i partnerima, smatram da ne“, rekao je Vukšić.

Bivši direktor ANB-a kazao je da kada je došlo do momenta i ideje za formiranje manjinske vlade „da je prvi uslov podrške manjinskoj vladi od strane DPS-a reforma ANB-a“.

„To je značilo da je ANB trebalo da pripadne DPS-u, MUP Crne Gore URI, a SDP-u je pripalo Ministarstvo odbrane. To je bio jedan od uslova podrške manjinskoj vladi. Zabluda je kada se prezentira da je u pitanju samo manjinska vlada. U pitanju je klasična koalicija. To je momenat kada gospodin Kentera, kao kandidat koji je sigurno bio podržan od DPS-a, sigurno kandidat koji će biti prihvaćen i od međunarodnih partnera. I Abazoviću je bio prioritet da dođe do podrške manjinske vlade…“, rekao je Vukšić.

Dodaje i da nije dobro smjenjivati direktore Agencija nacionalne bezbjednosti ali i da je naša služba i spoljna i unutrašnja.

„U svijetu postoji određeni tretman smijenjenih direktora kako bi se motivisali da ostanu u sistemu. Kod nas se oni ostavljaju na ulici i potencijalno mogu biti žrtve nekih drugih sistema i nekih drugih službi“, kazao je Vukšić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.