Konjević: Ponudiću dokaze da je premijer imao kontakte sa kriminalnim grupama, ti dokazi su prisutni u SOCTA 2020-2021

4

Ministar odbrane Raško Konjević rekao je da premijera Dritana Abazovića nije optužio nizašta, ali da će na svakoj sjednici Odbora za bezbjednost, koja bude zatvorena za javnost, ponuditi dokaze da je premijer imao kontakta sa kriminalnim grupama, jer su, kako kaže, ti dokazi prisutni u SOCTA 2020 – 2021.

“Ja premijera nisam nizašta optužio, ja sam samo sugerisao da bi njegovo pristustvo na paljenju cigareta sa direktorom Poreske uprave mogli da ukaže na političku zaštitu za ono što je radila ekipa iz UPC, a vidite da postoje sumnje da je direktor Poreske uprave na neki način bio umiješan u to, jer ne bi podnosio ostavku da nije”, rekao je Konjević Pobjedi nakon drugog dana ministarskog sastanka u Briselu.

Ponovio je i da ne želi da optužuje nikog bez jasnih dokaza.

“A to je da je premijer imao kontakte sa nekim članovima kriminalne grupe koja se bavi švercom duvana, za to ću na svakoj sjednici Odbora za bezbjednost koja je zatvorena za javnost otvoreno da kažem jer su ti dokazi prisutni u SOCTA 2020 –2021. Ništa ja nisam rekao. Sve je zapisano a kontakti njegovi su takvi kakvi su”, kaže Konjević.

Upitan da li je saveznike informisao o situaciji u bezbjednosnom sektoru u Crnoj Gori i smjenama u ANB, Konjević kaže da pitanje ANB i kadrovskih promjena nije u nadležnosti ministra odbrane.

“Tako da nismo o tome razgovarali, ali jesmo iskoristili priliku da u dijelu druge teme, a to je Zapadni Balkan, iskoristimo kontekst i informišemo ministre o tome šta su bile aktivnosti i akcije prethodnog rukovodstva ANB – mislim na sprječavanje širenja ruskog uticaja i sve one aktivnosti koje je agencija uradila i prema ruskim diplomatama, dvojici državljana Crne Gore i jednom širem spisku ljudi koji su proglašeni da ne mogu boraviti na teritoriji Crne Gore. O akciji jesmo informisali, a o ovome što se dešavalo kasnije nijesmo, jer nije u nadležnosti ministra odbrane ali svakako to jeste tema koja će se na različitim nivoima pratiti u narednom periodu”, dodao je Konjević.

Kad su u pitanju sajber napadi, i saznanja Vlade i NATO o tome ko stoji iza njih, Konjević je pozvao na čekanje finalnog izvještaja.

“Zahvalili smo se partnerima u dijelu zaustavljanja sajber napada, čekamo izvještaje i siguran sam da će biti obznanjeni rezultati uskoro”, zaključio je Konjević.

4 Comments
  1. Nikad vise komentariše

    Da ima pravne drzave ovaj i onaj sto poklanja drzavnu imovinu CG jedrenjak Jadran, Hrvatskoj, bi bili procesuirani. Ustavom je zabranjeno da neko ustupa teritoriju i imovinu drzave CG i za ovaj cin veleizdaje drzave kazna mora biti preko 10 godina robije.
    Nezakonito postavljati spomen obiljezja i pritom zloupotrebljavajuci funkciju, angazovati VCG da asistira u protiv pravnom cinu je posao za tuzioca. Valjda su htjeli da se dodvore Hrvatima brukajuci svoju drzavu. Srecom ovo je samo cin pojedinaca koji je naisao na siroku osudu svih gradjana CG, koji postuju drzavu i njen Ustav.

  2. Kad dođe pravda komentariše

    Mrš,ustašoidno kopile, i ti Ranko.
    Dođite u Nikšić da obiđete spomenik mučenika koje umoriše vaša sabraća, sve vam jebem.

  3. Bogom dan komentariše

    A cuti vise splacino jedna, tek ces bit procesuiran za prebijanje gradjana kad si bio ministar UP.

  4. LJUBO komentariše

    Ako je to istina Rasko onda bi trebao da podneses ostavku jer si usao u Vladu sa saradnikom kriminalaca i jos si cutao do sada.
    Znaci da ti je ipak draza fotelja bila nego sto radi Abazovic.
    Oba ste male sitne marionete kije su umislile da se nesto pitaju.
    Vas mentalitet je POLTRONSKI
    Oba sluzite tudjim interesima
    Na desetine stranih sluzbi sparta po CG a vama dvojici samo Rusi smetaju
    Zasto??
    Jer ste dovedeni i ucijenjeni da sluzite upravo protiv Rusa i Srba.
    Za ostalo niko vas ne pita niti vam daje mogucnost da bilo sta kazete.
    KERBERI

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.