Krst nositi vama je suđeno

0

Piše: Ilija R. Miljanić                    

Krnovske legende oduvijek prepoznavale viteška dostignuća pregalaca vječnog života.Komunistički fašizam zatrije avgusta mjeseca 1944.g. mladost mladića na spavanju kroz katune Krnovskih visoravni.Krnovska vrela proključala od krvi dječaka ali prokleta OZN-a, i UDB-a, zabranila do dana danas da djeca dođu do grobnog mjesta kako to od vajkada nalaže planetarna humanitarna etika.

Teorija i praksa kod Titovih partizana odavala logiku: klerofašizma,terorizma,ubijanja, prebijanja, masakriranja sa maljevima, bacanjima u jame.Nadalje,kada je prifalilo jama i škripova, slijedila su masovna grupisanja leševa,kroz zabačena livadska udubljenja i javne lokacije preko kojih su građene Javne ustanove da bolje nose na šipove ljudskog skeleta?Kasapnica mladića u rasponu od 15 do 22 g. sa područja:Bjelopavlića, Lješanske Nahije, Zete ,okoline Podgorice i dr.otpočela poslije ponoći na spavanju po seotskim kolibama i tako likvidirali mladiće bez otpora, njih oko 350, preostalo bilo živo u kolibama još od oko 120 i njih izveli i poubijali u ranu zoru. Jedna grupa zarobljenih njih oko 180 izrazila željiu da se priključi u panici partizanima ali dvojica Titovih inkvizitora tj. fašista iz Sedme crnogorske brigade sjasaše sa konja, a radi se o komandatu Rdojeviću i njegovom zamjeniku Vojvodiću, viteški izvadiše pištolje i napraviše kasapnicu sve dok je trajalo municije nad mladićima koji su sjedeli  kao zarobljenici.Gospodo zapadni stratezi unipolarizma sa namjesnicima za Zapadni Balkan  u liku Lajčaka , Eskobara  Plenkovića, Šolca, Makrona a od ranije  Klintonovih, Blera, Šeja, Veslija Klarka, Olbrajtove, Britanske Kraljevske lože, Vatikana i drugih ubica slobode na sveukupnoj planeti zemlji; dozvolite da  vas sve zajedno priupitamo: Šta je za vas genocid? Vi ste osmislilii i projektovali nova vješala za srbe preko genocida u Srebrenici? Koga intresuje Velika,Pivska Dola, jer su zločin upravo napravili partizani u sadejstvu sa planiranim,  ustašama i muslimanima a njima je sve oprošteno i samo se provlače kao srpska poklanja kroz usta i brzi zaborav a ponekome posluži za političke poene iz građanske crnogorske opozicije.Mala grupica smjelih roditelja jednom prilikom, zapalila je svijeće po Krnovskim uvalama 1960.g. ali UDBa saznala a nesrećni špijuni rodili i nemogu se iskorijeniti nijednim otrovom.Evo i zapadna  korona tj Covid19 nije htjela na špijunsku krvnu sliku?Pričalo se da: Između, Ćeranića Gore i Ostrvice,između Ržanijeh Polja i mjesta Rudi Do, Jugovića Kosa,Jugovića Dolu su po jarugama, vrtačama i dolovima upravo zatrpana beživotna tijela svih  mladića sa nepunih dvadeset  ljeta.Pošto se Volodimir Zelenski, Hazarski plaćenik Anglosaksonije protiv pravoslavlja kupa u krvi sopstvenog naroda za interese očuvanja ropstva od Američke dominacije koja traje više od  stoleća, pojavi se nekim čudom na „vrh Orlova Krša“ ,gdje se je više puta  vijorio barjak latinskih osvajača i dr.Izvanđeli i posrnuli Cetinjani svi srećni sa likom „nadničara Zelenskog“, kao i uvijek a nije im teško jer odavno veličaju latinjenje Montenegra sa ukusom Klerofašista: Anta Starčevića, Sekule Drljevića, Anata Pavelića, Hitlera, Musolonija, Staniše Crnojevića i čekaju još Ranka, Raška i Kralja Montenegra Đukanovića  da  i njih uvrste na presto nadri talenata navedene zlikovačke skupine.

Maloljetna idila Krnovskijeh vrela sa Vilama Nagorkinjama zapisaše, da su mladići prije klanja od Titovih kasapina pjevali u snu „Marš na Drinu“ kako bi ostavili zlatni pečat za Otadžbinsku slobodu!Od stravičnog prizora Titoista nad maloljetnicima na Krnovskim vrletima 25.avgusta 1944.g do dana danas neprestalno Vile nariču uz kuknjavu kukavica koje dozivaju mjke da zagle svoje bezgrobne sinove u lavirinte Krnovskih mračnih uvala.Pokolj Brozovih generala sa zlikovcima  iz te proklete VII crnogorske brigade, proli nevinu krv mladosti Crne Gore, gdje su i obijesni vukovi  zauvijali od užasa i jada golemijeh i taj urlik je dosezao do Ostroškoga Sveca- Svetog Vasilija Ostroškog i dalje do Vitlejemske Pećine.Sva okolina Nikšića je zabrađena u cfrni barjak počev od Grahova Polja pa sve do Krnovskih Gackovih greda.Nesrećna Brozova istorija i dalje ćuti a arhivi miruju i kod matice Srbije.Maloljetnici-djeca Krnovske visoravni još čekaju grobno mjesto, no kod Brozovih ustaša, grobnih mjesta za crnogorce-srbe još  nema. Mladići po vrletima Krnova doživjeli istu sudbinu kao i Kragujevački đaci, ali đaci imaju grobno mjesto za utjehu najmilijih.Ista Brozova kama i njih poubijala da ozari Nijemce  da bolje i masovnije ubijaju srpski narod tj. u izobilju.

Ovih dana se nadzire izgleda prvi parastos da se pokrene Krnovska Krvava Bajka i da potomci mladića dođu i zapale za početak svijeću za umorenu mladost i suzama da pokvase sušne Krnovske oštre travnjake.Nada potonjua umire i vapi da se konačno napravi memorijalni sabirni spomenik maloljetnicima od komunističkog zločina i da konačno Brozovi fašisti se osude u istini kao genocidna grupacija nad srpskim življem.

Nebeski Mitropolit Amfilohije imao na umu da i ovu Krnovsku  golgotu vazdigne kao što je vazdigao 720 hramova diljem Crne Gore. Možda dođu vremena da iz Krnovskih vrela, izađu kosti beskućnih mladića (bez  roditeljskog groba ) na vidjelo montenegrijsko-evroatlanske smutne najamnine okupirane Nato trupama.

Utroba Krnovskoga mraka, još nosi djecu bez uranka i čeka Miloše, Jovane, Save, Vujadine, Marka da uzore Krnovske dolove i da konačno najmiliji suzama svojim nakvase crne kosti koje zemlja isisava više od 78 ljeta.

Sedamdeset osam godina napaćene majke čekaju utrobu zemljice crne da im prokažu milosne sinove i da pronađu desnu ručicu za ljubav vaznesenja za koju su dali svoje mlade živote.

Vječna im slava i da konačno ugledaju svijetlo iz tamnog ponora Krnovske taštine, da poljube najmilije i konačno se otkače crvenog božura i presele u vječni sabirni počinak  koje će najmiliji konačno posjećivati i paliti svijeće za vječni razgovor neprolaznosti.Konačno će odletjeti i crni vrani zauvijek sa komova i grebana Krnovskih termopila.

Njihovo je kratko vrijeme a njihova mladost će življeti  dovijeka.U svim srpskim gorama „Krstu služi a Milošem živi“.I samo u toj ravni svjetlosti su razumljivi sudbina i djelo Njegoševo. Njegoš je potkrijepio svekoliko srpstvo i pravi je srpski ban od Kosova a Krnovski mladići su ogrlica i pečat Kosovskog Zavjeta.

Lovćenski Tajnovidac zapisa:

Gledao sam Getsimansku baštu.

Ocrnjenu strašću i izdajom

Svetu lampu lud  vjetar ugasi!

Vaš će primjer učiti pjevača

Kako treba s besmrtnošću zborit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.