Dodik: Mediji i strani faktori krivi za ometanje izbora

0

Još uvijek aktuelni član Predsjedništva BiH i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik drži konferenciju za medije u Medija centru u Beogradu.

– Došao sam da se obratim javnosti u Srbiji o situaciji u RS, koja ima 1.100.000 stanovnika. Ona je danas ekonomski stabilna i izvršava sve svoje obaveze. Danas kad je svijet u ozbiljnoj nestabilnosti, RS pokazuje ozbiljnu stabilnost. Ukupan javni dug iznosi 43,7 posto BDP-a za 2022. godinu, prenosi Avaz.

– Upravo smo imali izbore, a partija koju ja vodim SNSD predstavlja snagu naroda i RS, a pobijedila je na svim nivoima. SNSD je dobio 42 posto glasova, jedan od najboljih rezultata u BiH – rekao je Dodik na početku konferencije.

On je istakao da je pobijedio na izborima za predsjednika RS, iako konačni rezultati još nisu objavljeni.

Za srpskog člana Predsjedništva, ostvarili smo pobjedu Željke Cvijanović. Što se tiče izbora u RS, ja sam dobio te izbore, 292.000 glasova po preliminarnim rezultatima CIK-a. Neprihvatljivo je da se ovako sporo broje glasovi, ali to je nemoć BiH.

Pored objave rezultata, on je optužio medije i strane faktore za ometanje izbora.

– Jedan dio javnosti i medija ovdje pokušava da destabilizuje i stvori nepovjerenje prema predsjedničkim izborima. To je rezultat od uzurpacije od stranaca – istakao je Dodik.

On tvrdi da su članovi opozicionih stranaka „preko noći“ ubačeni u izborne štabove, a da je njegova partija „pod nepovoljnim uslovima“ pristala da učestvuje na izborima.

On kaže da je 31 kandidat učestvovao na izborima za predsjednika RS, a da se samo jedan od njih žali zbog poraza – Jelena Trivić.

– Žali se jer su pokupali u kampanji da naprave predstavu da će neko pokrasti izbore, a izgubili su, to je bilo jasno još na skupovima u kampanji – rekao je Dodik, tvrdeći da ima 29.000 glasova prednosti u odnosu na Jelenu Trivić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.