Arsenal se pobjedom u derbiju nad Liverpulom vratio na čelo tabele

0

Fudbaleri Arsenala savladali su Liverpul rezultatom 3:2 (2:1), u derbi meču 10. kola Premijer lige.

Izabranici Jirgena Klopa su se na „Emirejtsu“ dva puta vraćali, ali im je pogodak Bukaja Sake iz penala u 76. minutu presudio.

Arsenal se ponovo vratio na čelo tabele, ima 24 boda, jedan više od Mančester sitija, a četiri od Totenhema. Sa druge strane, kriza „redsa“ je nastavljena, pa su nakon dva uzastopna remija u prvenstvu, sada pretrpjeli i poraz.

Vicešampion Engleske trenutno je na sredini tabele, 10. sa 10 bodova, a u narednom kolu im predstoji još jedan derbi, onaj sa Sitijem na „Enfildu“.

Utakmica nije mogla bolje da počne po „tobdžije“ koje su do vođstva stigle već u prvom minutu. Martin Edegor je dodavanjem „probušio“ odbranu gostiju, a egzekutor u situaciji jedan na jedan bio je Gabrijel Martineli. Nije Liverpul tek tako želio da se preda i u 34. minutu uspio je da uzvrati preko Darvina Njunjesa. Asistent kod pogotka bio je Luis Dijas. I kada je djelovalo da će na petnaestominutni odmor da se ode sa neriješenim rezultatom, na scenu je stupio Martineli, ovoga puta kao asistent za Saku, kome nije bilo teško na drugoj stativi da postavi nogu i savlada Alisona Bekera u petom minutu nadoknade.

Domaći su šansu da prelome susret imali preko kapitena Edegora u 50. minutu, ali je on iz izgledne pozicije šutirao pravo u Alisona. Kazna je stigla tri minuta kasnije, kada je Žota proigrao Roberta Firmina, a ovaj lijevom nogom pogodio malu mrežu Ramsdejla. Ključni detalj meča dogodio se u 74. minutu, kada je Tijago Alkantara neoprezno startovao nad Žezusom, a u 76. realizaciju penala, uspješno, na sebe je preuzeo Saka, koji je postavio konačan rezultat.

U prva dva nedjeljna meča pobjede su upisali Kristal Palas i Vest Hem.

„Čekićari” su na svom terenu savladali Fulam 3:1 (1:1).

Poveli su gosti koji su u ovom meču značajno oslabljeni, nedostaje im nekoliko igrača, a prije svih Aleksandar Mitrović. Gol za Fulam postigao je u petom minutu Pereira.

Mojesova ekipa je do izjednačenja došla u 29. minutu sa bijele tačke. Sigurno je penal izveo Bouen.

U drugom poluvremenu domaći su znali da iskoriste nervozu rivala koja je Fulam koštala tri žuta kartona od 58. do 66. minuta. Opomenut je i menadžer Marko Silva. Vest Hem je preokrenuo u 62. minutu, a strijelac je bio Skamaka. Konačan rezultat postavio je Antonio u prvom minutu nadoknade.

Kristal Palas je pred svojim navijačima pobijedio Lids 2:1 (1:1). I u ovom meču ekipa domaćina je do pobjede došla nakon preokreta.

Lids je poveo nakon deset minuta golom Strujika, a na odgovor Kristal Palasa čekalo se 14 minuta. Gol je postigao Eduard. Ključan je u ovom meču bio 76. minut kada je na dodavanje Zahe, Eze zatresao mrežu i donio svom timu preokret i tri boda.

Rezultati: Kristal Palas – Lids 2:1 (1:1) /Eduar 24, Eze 76 – Struijk 10/, Vest Hem – Fulam 2:1 (1:1) /Bouven 29p, Skamaka 62 – Pereira 5/, Arsenal – Liverpul 3:2 (2:1) /Martineli 1, Saka 45+4, 76p – Njunjes 34, Firmino 53/, od 20: Everton – Mančester Junajted, subota: Bornmut – Lester 2:1 (0:1) /Biling 68, Kristi 71 – Daka 10/, Čelsi – Vulverhempton 3:0 (1:0) /Haverc 45+3, Pulišić 54, Broha 89/, Mančester Siti – Sautempton 4:0 (2:0) /Kanselo 20, Foden 32, Mahrez 49, Haland 65/, Njukasl – Brentford 5:1 (2:0) /Gimaraeš 21, 56; Marfi 28, Almiron 82, Pinok 90ag – Toni 54p/, Brajton – Totenhem 0:1 (0:1) /Kejn 22/, ponedjeljak od 21: Notingem Forest – Aston Vila.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.