Milan ugušio Staru damu u derbiju Serije A

0

U derbiju devetog kola Serije A Milan je na San Siru pobijedio Juventus 2:0.

Na sjajan način izdigao se prvak Italije poslije debakla na „Stamford Bridžu“. Sa druge strane zavaravanje da se protiv Makabija iz Haife Juve vraća iz krize veoma je kratko trajalo.

Stefano Pioli postavio je nešto drugačiju formaciju nego inače. Umjesto standardnih 4-2-3-1 izveo je tim u formaciji 4-3-3 pridruživši Benaseru i Tonaliju – Pobegu, čime je unIo stabilnost u vezni red. Pravilno je shvatio da Juventus bez suspendovanog Di Marije nema kreaciju i da bi ga sa pojačanim veznim redom mogao ugušiti.

Posledice nedostatka Di Marije veoma je osJetio Dušan Vlahović, koji se nije naigrao fudbala pored Tomorija i Gabije. Na kraju, Alegri je srpskog bombardera izveo iz igre u 79. minutu. Sa druge strane Fikajo Tomori nije bio produktivan samo u odbrani, već i u napadu. Da voli da postiže golove protiv Juventusa pokazao je u prvom minutu nadoknade, kada je poslIJe pokušaja Žirua, lopta došla do njega i sa pet metara je zakucao pod prečkom.

To je bio Tomorijev drugi gol u duelima sa Starom damom, a ovim golom Milan je otišao sa vođstvom na poluvreme. Moglo je ono da bude i ubJedljivije pošto je nešto ranije Rafael Leao pogodio stativu. Isti igrač je i u drugom poluvremenu zatresao okvir gola, samo je ovog puta pogodio prečku.

Ipak, spasa Juventusu nije bilo, pošto je Milan duplirao prednost u 54. minutu. Sjajnu solo akciju golom je krunisao Braim Dijaz i već tada je bilo jasno da Juventus ni u četvrtom vezanom ligaškom meču neće savladati najvećeg rivala u Seriji A. Milan je pokupio tri boda i bar na 24 časa našao se na diobi prvog mjesta, za kojim Stara dama zaostaje sedam bodova.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.