Božović: Rješenja su uvijek na terenu politike kada je ovako složena Ustavna situacija, Zakon o porijeklu imovine u novembru

0

Državni sekretar u Ministarstvu pravde, Bojan Božović kazao je gostujući u Slobodnoj zoni sa Draženom Živkovićem kazao da Đukanović nije pozvao sve političke partije a za šta je bio obavezan.

„Ne mogu se smanjiti ovlašćenja Skupštine. Jasno je da su potrebne promjene Ustava tako da, dok je takva situacija mi očigledno imamo različita tumačenja. Čini mi se da nekad kroz prizmu politike zaboravljamo ono što je u Ustavu ispisano“, kazao je on.

Božović tvrdi da su rješenja uvijek na terenu politike kada je ovako složena situacija.

„Podsjetio bih da smo čak i u periodu između izbora, odnosno prekida mandata Vladimira Leposavića do Marka Kovača funkcionisali bez ministra pravde. Definitivno se sve mora riješiti političkim dogovorima. Samo treba unutar partija doći do stepena imenioca zajedničkog dijaloga kako bi odblokirali cijeli proces. Mi ne smijemo biti u v.d. stanju. Nismo ni smjeli tu da budemo. Ohrabren sam činjenicom da je Ustavni odbor intenzivno intervjuisao kandidate za sudije Ustavnog suda“, kazao je Božović.

Ukoliko dođe do eventualnih izmjena Zakona o predsjedniku, sve će biti po Ustavu, kazala je Simonida Kordić a Božoviću je to drago i takođe mu je drago što predsjednik nije podnio ukaz o skraćenju mandata Skupštine.

„Zakon o predsjedniku je dobro da imamo i to je jako važno, ali bez obzira na Ustav, moramo i o njemu voditi računa. Kada je riječ o mandataru bojim se da ćemo još čekati“, kazao je on.

Najavio je da će i u novembru biti zakona o porijeklu imovine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.