Siti, Čelsi i Njukasl ubjedljivi, loše se piše Lesteru

0

Mančester siti je slavio ubedljiv trijumf protiv Sautemptona (4:0) u 10. kolu Premijer lige, kojim je makar na kratko preskočio Arsenal na čelu tabele.

U prvih osam Erling Haland je postigao čak 14 golova. U strijelce se nije upisao jedino u trijumf protiv Bornmuta (4:0). Činilo se da će tako biti i sada protiv Sautemptona, ali je Norvežanin nastavio seriju, a Građani su bez ikakvih problema upisali pobjedu.

Jasno je da Pep Gvardiola na raspolaganju ima još mnoštvo kvalitetenih igrača, i da nije sve do učinka Halanda. Ovoga puta seriju je otvorio Kanselo na dodavanje Fodena u 20. minutu, potom je pogodio i Foden 12 minuta kasnije na asistenciju De Brujnea.

Poslije samo četiri minuta u drugom poluvremenu otklonjene su sve dileme, ako ih je i bilo, golom Mareza. A potom je, na dodavanje Kansela u 65. minutu, Haland nastavio svoju nevjerovatnu seriju.

Čelsi se mučio u prvom poluvremenu protiv Vulverhemptona, ali je na kraju ipak ostvario rutinski trijumf (3:0). Ključna figura meča bio je Mejson Maunt, dvostruki asistent, najprije je spojio sa golom Haverca u 45+4. minutu, potom i Pulišića u 54. Do kraja meča pogodio je i Broja u 90. minutu.

 

Rutinsku pobjedu na domaćem terenu ostvario je i Njukasl, koji je lako slavio protiv Brentforda (5:1). Svrake su još u prvom poluvremenu stekle dva gola viška, pogađali su Gimaraeš u 21. i Marfi u 28. minutu. Tračak nade gostima vratio je Toni, koji je u 54. minutu iskoristio jedanaesterac, ali je drugim svojim golom Gimaraeš odagnao sve dileme dva minuta kasnije. Do kraja, pogodio je i Almiron u 82. minutu, a u završnici je sopstvenu mrežu zatresao Pinok.

Lester čeka teška sezona. Slavio je nekadašnji senzacionalni osvajač titule protiv Notingem Foresta u prošlom kolu, poveo je i golom Dake u desetom minutu, na gostovanju Bornmutu.  Ali, domaćin se nije predavao, najprije je izjednačio golom Bilinga u 68. minutu, a samo tri minuta kasnije preokret je režirao Kristi (2:1).

Rezultati: Bornmut – Lester 2:1 (0:1) /Biling 68, Kristi 71 – Daka 10/, Čelsi – Vulverhempton 2:0 (1:0) /Haverc 45+3, Pulišić 54/, Mančester Siti – Sautempton 4:0 (2:0) /Kanselo 20, Foden 32, Marez 49, Haland 65/, Njukasl – Brentford 5:1 (2:0) /Gimaraeš 21, 56; Marfi 28, Almiron 82, Pinok 90ag – Toni 54p/, nedjelja od 15: Kristal Palas – Lids, Vest Hem – Fulam, od 17.30: Arsenal – Liverpul, od 20: Everton – Mančester Junajted; ponedjeljak od 21: Notingem Forest – Aston Vila.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.