Vučeljić: Odbrana je ključ svega

0

Košarkaši SC Derbija nisu počeli sezonu onako kako su očekivali. Poraženi su na startu ABA lige od Zadra u gostima sa 67:96, a bolnija od poraza je bila partija koju su prikazali.

Par dana kasnije, izabranici Andreja Žakelja, sa oporavljenim Andrijom Slavkovićem u timu, pobijedili su Primorje iz Herceg Novog u šampionatu Crne Gore, pa sa dosta optimizma čekaju duel sa Cibonom u Podgorici.

Cibona je u prvom kolu regionalnog takmičenja poražena od Partizana na svom parketu, a u glavni grad Crne Gore, dolazi poslije odlične partije i pobjede nad Zadrom, u derbiju šampionata Hrvatske.

U Zadru nismo pokazali ni djelić onoga što možemo i znamo. Utakmica sa Cibonom je prilika da to potvrdimo i na parketu. Bićemo jači, u tim se vratio Andrija Slavković. Svjesni smo da Cibona ima kvalitetnu ekipu, ekipu koja je nedavno slavila protiv Zadra, ali mi smo fokusirani na ono što treba da uradimo na parketu. Ključ uspjeha je odbrana. Defanzivne zadatke moramo da odradimo na vrhunskom nivou, ako želimo, a želimo da stignemo do pobede protiv Zagrepčana”, naglasio je reprezentativac Crne Gore u sastavu SC Derbija, Zoran Vučeljić.

Utakmica između SC Derbija i Cibone na programu je 9. oktobra sa početkom u 17 časova. Cedevita Olimpija je u petak pobijedila Split u gostima sa 95:77, a u ostalim mečevima drugog kola, snage će u danas (subota) odmjeriti Borac – FMP (19), dok se sjutra sastaju Mega – Igokea (12) i Mornar – Zadar (19). U ponedjeljak se sastaju MZT – Partizan (16) i  Crvena zvezda – Budućnost (18).

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.