Trifković: U Italiji će morati da biraju hoće li grijati domove ili će pokretati industrijske pogone, neće biti energije i za jedne i za druge

0

Istoričar i publicista profesor dr Srđa Trifković kazao je gostujući na Jutarnjem programu Happy televizije da će biti nužan izbor hoće li se grijati domovi ili će se pokretati industrijski pogoni u Evropi jer neće biti energije i za jedne i za druge.

„Italijani su uvjereni da je ova situacija dio jedne jasne težnje SAD-a ne samo da dovede Evropu pod političku kontrolu već takođe da dovede do uništenja poslednje dvije industrijske ekonomije Evrope – Italije i Njemačke. Malo je ljudi svjesno da je industrijska proizvodnja u Italiji druga u Evropi posle Njemačke, dakle ispred je Francuske i Španije“, kazao je Trifković.

Kako navodi, vidjećemo kakve su preuzete obaveze koje obezbjeđuju prihvatljivost u Briselu i Vašingtonu.

„Sada vidimo da su se obavezali na tri ključne stvari koje interesuju Amerikance i Evropsku uniju – uporište u NATO savezu, učešće u antiruskim sankcijama i povećano snabdijevanje oružjem, i da neće biti probijanja budžetskih ograničenja već će se fiskalna disciplina riješiti. Italijanskom politbirou je u interesu da Mateo Salvini bude marginalizovan i da bude držan po strani. Sada ćemo vjerovatno vidjeti da će daleko iskusniji i popularniji Silvio Berluskoni koji je bio zvijezda političke scene, sada biti marginalizovani kako bi Đorđija Meloni preuzela vođstvo“, kazao je Trifković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.