UNOVČENO ULIZNIŠTVO

0

Piše SIBIN

Najprevođeni crnogorski književnik posle Njegoša, kako sebe predstavlja Nikolaidis, stavlja se na raspolaganje da besplatno špija za CIA-u!

Ovako nešto nemamo ni kod Kortasara, koji često ne pravi granicu između stvarnog i fantastičnog, do one zavodljive i maglovite, zbog čega toliko silno volimo autora „Školica“

Ova suverena zemlja ima vanjsku politiku sve dok se u nju, ako dobro čitamo književnika, ne umiješaju „naši spoljni partneri.“ Koji, dakako, ne treba pominjati, neuporedivo bolje od nas znaju šta je to dobro za nas.

No, i pored toga, treba ih uredno izvještavati šta se to dešava ovdje, jer su „naši spoljni partneri“ prezauzeti globalnim problemima te zbog toga fatalno sporo reaguju na ono što ovdje potrebuje hitnu, i temeljitu reakciju. (Čitaj: čvrstu ruku!)

Ukoliko se, nadalje, „naši spoljni partneri“ grubo miješaju u ovdašnje unutrašnje (osjetljive) stvari, i u tome ih glasno podržava jedan književnik kao i svaki drugi DPS aparatčik, onda oni samo formalno pozdravljaju CG suverenost.

Zato budući mandatar Miodrag Lekić, insistira na dostojanstvu i suverenim potezima, ali i uzumanju u obzir naše uloge u ovoj geopolitičkoj preraspodjeli moći, o kojoj treba preispitati vazda nasleđenu, pogrešnu predstavu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.