“Vitez od briketa“ opet o “državnom udaru“ DF-a: Bošković uporan u odbrani Đukanovića i njegovog razbojničkog ponašanja

1

“Demokratski front (DF) želi da uništi jedinu preostalu instituciju koja radi u punom kapacitetu – Predsjednika Crne Gore“, poručuje taster-poslanik DPS-a Predrag Bošković, komentarišući jasne poruke koje dolaze iz DF-a da će Đukanović uskoro biti smijenjen sa funkcije zbog antiustavnog djelovanja.

Bošković kaže da računa da će svi koji poštuju Ustav i zakone u petak glasati za inicijativu o skraćenju mandata Skupštini i vratiti mandat građanima. Njegova nadanja su uzaludna, a jadni pokušaji da nađe pukotine u redovima izborne većine su osuđene na propast. Nekadašnji istaknuti aktivista Srpske radikalne stranke i jurišnik Čeka Dačevića, izgubljen u vremenu i prostoru i svjestan da se i njemu kao i Đukanoviću bliži dan kada će morati da odgovara za sve kriminalne radnje, opet ponavlja propalu priču o državnom udaru iz 2016. godine, koja je čak i na zarobljenim sudovima Vesne Medenice pala.

Milan Knežević, čiji je DF inicirao i razrješenje Đukanovića, poručio je da, ukoliko do smjene dođe, njegove ingerencije preuzima predsjednica Skupštine Danijela Đurović, koja će proglasiti Lekića za mandatara i raspisati prijevremene predsjedničke izbore. Jasne poruke iz DF-a i kolega iz izborne većine su očiogledno iznenadile “viteza od briketa“ Predraga Boškovića.

“Ovo što radi DF je pokušaj novog državnog udara, kao 2016. što su pripremali. Ono što je činjenica jeste da je to prepoznato ne samo od većinske crnogorske javnosti već i od kompletne međunarodne zajednice. Upravo zbog toga DF je neprihvatljiva solucija da Crnu Goru vodi u neki razvoj i napredak. Za njih postoji samo haos, tenzije, sukobi”, kazao je “heroj sa Belvedera“, koji u samo godinu ipo dana aktivno učestvuje u proizvodnji haosa, ugrožavanju ustavnog poretka i javnog reda i mira.

“Od poruka DF-a mnogo je bitnije da one stranke koje u svom programu imaju evropsku odrednicu shvate da ih saradnja sa tim savezom samo odvlači od Evrope“, smatra Bošković. Scenario o kojem govori Knežević, razrješenje Đukanovića pa da Đurović proglasi Lekića za mandatara, prema mišljenju Boškovića je nemoguć.

“DF želi da uništi praktično jedinu preostalu instituciju koja je u punom mandatu i kapacitetu – Predsjednika Crne Gore. Bez obzira na to što izjavljuju čelnici DF-a računam da je to prije svega zbog političke retorike, u susret lokalnim izborima i neminovnim parlamentarnim. Mislim da nemaju ni snage ni mogućnosti da toliko suspenduju Ustav i hajdučijom naprave ono što su svakako njihove želje, ne samo političke već i druge. Računam da u ostalim političkim subjektima ima dovoljno hrabrosti i pameti da se odupru takvim katastrofalnim naumima DF-a”, istakao je Bošković.

Politički i ljudski očaj u redovima SKY stranke više se ne može ni sakriti pa se najjeftinijom zamjenom teza za proizvodnju haosa, antiustavno djelovanje i pravno nasilje optužuje legalno izabrana parlamentarna većina, kojoj šef SKY stranke danima ne dozvoljava da proces formiranja nove vlade zaokruži do kraja. Zbog toga se Đukanoviću i njegovim razbojnicima konačno mora stati na kraj, a onda bi i oslobođeno tužilaštvo moralo zakucati na vrata ove nekolicine bezumnih i neodgovornih pojedinaca.

1 Comment
  1. Zainteresovan komentariše

    Poštovani uredniče,
    Osim što ne potpisujete Vaše literalne bravure, molio bih Vas da nas oslobodite ovog otrovnog jezika ptošlosti i etiketiranje pojedinaca novogovorom. Novogovorom rideset godina slušamo ovo sa svih strana. Dajte nam malo pristojne izborne kampanje!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.