Zelenski: Putin želi da utopi Ukrajinu u krvi sopstvenih vojnika, ne odustajemo od ponovnog osvajanja teritorija koje je okupirala Rusija!

0

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski oglasio se nakon govora Vladimira Putin i rekao da ne vjeruje da će Rusija upotrebiti nuklearno oružje uprkos prijetnjama njihovog predsjednika.

Govoreći za njemački „Bild“, Zelenski je takođe pozvao Zapad da ne dozvoli da ih Putin ucjenjuje.

Prema njegovim riječima, djelimična mobilizacija pokazuje da Rusija ima „problema sa oficirima i drugim vojnim osobljem“.

– On (Putin) vidi da njegove jedinice jednostavno bježe. Putin želi da utopi Ukrajinu u krvi, ali i u krvi sopstvenih vojnika – rekao je predsjednik Ukrajine.

Ukrajinski predsjednik nije bio uznemiren Putinovim prijetnjama i on ne planira da odustane od ponovnog osvajanja teritorija koje je okupirala Rusija.

– Postupaćemo u skladu sa našim planovima korak po korak. Siguran sam da ćemo osloboditi našu teritoriju. Referendumi su „lažni referendumi“ i 90% država ih neće priznati – istakao je Zelenski.

Povodom Putinove indirektne prijetnje da će upotrebiti nuklearno oružje, Zelenski je rekao da ne vjeruje u to.

– Ne vjerujem da će on upotrebiti nuklearno oružje. Mislim da mu svijet neće dozvoliti da to uradi. Ali, ne znamo šta se dešava u njegovoj glavi, tako da postoje određeni rizici – istakao je Zelenski.

Ipak, on smatra da ne treba popuštati pred Putinovim prijetnjama.

– Putin sjutra može da kaže: osim Ukrajine, želimo i dio Poljske, inače ćemo upotrebiti nuklearno oružje. Ne možemo pristati na ovakve kompromise – zaključio je prvi čovjek Ukrajine.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.