Evropa SAD: Of-šor predsjednik Đukanović i njegovi razbojnici iz DPS-a ostavili iza sebe “sprženu zemlju“

1

„Vječiti državni službenik, dobitnik životne nagrade za doprinos razvoju organizovanog kriminala i korupcije, šef DPS-a i ofšor Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, nije patriota i ovo treba da bude jasno svim građanima Crne Gore“, stoji u saopštenju pokreta Evropa sad.

Kako navode, u svom javnom nastupu na Radiju “Slobodna Evropa“, ofšor Predsjednik je na prilično šokantan način iznio svoju tezu da je Crna Gora država iz koje samo treba da se izvlači vrijednost, a ne stvara i na hladnokrvan način podržao šeme koje za cilj imaju utaju poreza i prikrivanje nelegalno stečene imovine.

„Đukanović, ostali razbojnici DPS-a i njihovi strateški partneri su svojim djelovanjem u prethodnih 30 godina pokazali afinitet prema jednom ovakvom organizovanom pustošenju crnogorske ekonomije i njenih resursa, što je za posljedicu imalo stvaranje efekta “spržene zemlje“ , jasni su u saopštenju.

Oni dodaju da je tako u Crnoj Gori decenijama uništavan sistem vrijednosti sa ciljem srozavanja društvenog standarda ne bi li se na taj način legitimisala pljačka, decenijama je stvaran izopačen sistem koji je nagrađivao kriminalce, a kažnjavao poštene ljude, decenijama je dijeljeno jedno složno i prijateljski nastrojeno društvo kako bi se od građana stvarali podanici. I svaki put kad se javi građanska svijest da se ovom pustošenju stane na put, kao što se ona npr. javila u slučaju Vektra Boke i Vektre Jakić, Olega Deripaske, Željezare Nikšić, Amana i Adriatic Properties-a, Telekoma i mnogih drugih, ofšor Đukanović je prvi koji skače u odbranu pljačke i prijeti izvjesnim milionskim odštetama koje će građani morati da plate u sudskim ili arbitražnim postupcima.

S druge strane, isti taj Đukanović, kako dodaju, propagira pretpostavku nevinosti u slučajevima hapšenja njegovih najbližih saradnika i poziva na suzdržanost u javnim osudama do okončanja postupaka, čime pokazuje da jedan aršin važi za crnogorske građane, a drugi aršin za njihove pljačkaše.

„Pred građanima je izbor. S jedne strane je sistem u kom su se patriotama samoproglasili oni koji mrze svoj narod, koji kradu njihove resurse i koji ne propuštaju priliku da slobodne, obrazovane i poštene ljude žigosaju kao izdajnike. S druge strane je sistem gdje je patriota onaj koji štiti svoje resurse, plaća porez svojoj državi i održava skladne odnose sa svojim komšijama. A pred Predsjednikom, kojeg već 30 godina imunitet štiti od statusa građanina, su dokazi o nepočinstvu, a konačno i pravosudni organi“, zaključuje se u saopštenju.

1 Comment
  1. BATO komentariše

    Kako iz „Evropa Sad“vraća na „fabrička podešavanja“!!!!
    Lopuže iz ZNOJAVE SEKTE!
    Sinoć im se u intervjuu ponovo znojio LUPEŽ!!!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.