Oglasio se nakon dugog ćutanja: Šef SKY stranke Milo Đukanović ujedinjuje ekstremiste na lokalnim izborima u Podgorici?

1

Poslije dugog ćutanja i odsustva iz javnosti, šef SKY stranke Milo Đukanović se osmjelio da se oglasi u intervjuu kod svoje lične novinarke Nikčević, a na profašističkoj Gradskoj TV Bastilji u Podgorici. Kako javljaju njegovi SKY portali, Đukanović je očigledno svjestan totalnog političkog sloma, sve karte bacio na lokalne izbore u Podgorici, najavljujući “veliku evropsku, građansku koaliciju“, misleći valjda da će time nekoga da prepadne, a posebno onu ogromnu i jasnu većinu građana koja s nestrpljenjem čeka da zada finalni udarac SKY stranci i njemu lično.

“Pitanje zajedničkog nastupa opozicione koalicije od 30. avgusta 2020. na gradskim izborima u Podgorici je izvjesno. Nalazimo se na milimetar do tog cilja i smatrao bih to velikim uspjehom“, kazao je Đukanović.

Njegova poruka je dobar znak da bi načelan sporazum pobjednika sa izbora 2020. godine mogao biti pozitivno realizovan, pa je Đukanović svjestan toga sa krupnih tema spušten na nivo komunalnih problema u Glavnom gradu, te s toga nije nemoguće da pomjeri mlađanog Vukovića u stranu i preuzme odgovornost i istakne kandidaturu za gradonačelnika ispred “velike“ SKY koalicije. Nakon prošlogodišnjih brodoloma na lokalnim izborima u Nikšiću, Herceg Novom, Mojkovcu, Beranama, Cetinju i Ulcinju, bio bi red da Đukanović visoko podigne SKY barjak i bude prvi na lokalnoj listi, pa u sudaru sa Lukom Rakčevićem ili Jakovom Milatovićem testira rapoloženje građana Glavnog grada.

Uzdrman hapšenjima svojih najbližih saradnika Jovanića, Medenice, Vukotića i Maraš, pa čak i ljut na tužilaštvo, Đukanović bi morao da preostalim simpatizerima pokaže da je spreman da bude “prvi ispred svih“, a ne da se opet krije iza nesposobnih lokalnih političara. U svakom slučaju, njegova današnja najava ujedinjavanja svih ekstremističkih stranaka i pojedinaca je dobar motiv za demokratske snage da se dodatno uozbilje i konsoliduju, a onda i da 23. oktobra u Glavnom gradu, prvi put u njegovoj istoriji, smijene korumpiranu i kriminalnu vlast Đukanovića, Ivana Vukovića, Miga Stijepovića, Vladana Vučelića, Miomira Mugoše i svih ostalih “zaboravljenih“ asova.

 

 

1 Comment
  1. Laki komentariše

    Milo Kokainski od Rastoka! Djeliće boks cigara i kesicu „bjelog“ svojim glasačima..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.