Iznenađenje u Pragu: Poljska savladala Izrael!

0

Košarkaška reprezentacija Poljske uspjela je da, makar privremeno, zauzme prvo mjesto u grupi D na Evropskom prvenstvu, u kojoj se nalazi i selekcija Srbije.

Nakon što su dobili spektakularnu lekciju od Finaca, koji su ih deklasirali sa čak 30 poena razlike, Poljaci su posle dana pauze uspjeli da „dođu sebi“ i savladaju Izrael sa 85:76.

Na putu do pobjede su vodili i sa 15 razlike, gotovo sve vrijeme držali konce igre u svojim rukama, pa su uspjeli da nanesu prvi poraz Izraelcima, sa kojima sada dijele čelo tabele, uz identičan učinak 2-1.

Što se Poljaka tiče, Ej-DŽej Sloter ih je predvodio sa 24 poena, Mateuš putnika je uz 11 poena imao i devet skokova te sedam asistencija, a zapaženi su bili i Balcerovski (17 poena) i Cel (13).

Jovel Zosman sa 18 i Jam Madar sa 17 poena bili su najefikasniji u izraelskoj selekciji, dok je Deni Avdija zaustavljen na samo tri poena, uz šut 1/6 iz igre, te osam skokova, tri asistencije i isto toliko izgubljenih lopti. Dok je on igrao, Poljaci su dali čak 26 poena više nego što su primili.

(Novosti online)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.