Teže nego što je bilo očekivano: Hrvati u penal-završnici slomili Estonce!

0

Reprezentacija Hrvatske ostvarila je i drugu pobjedu u Grupi C na Evrobasketu. Hrvati su danas u okviru trećeg kola savladali Estoniju rezultatom 73:70, što je Estoncima i treći poraz u prva tri meča.

Hrvatska je u najvećem dijelu meča imala rezultatsku prednost, ali ona nije bila velika, uporni Estonci su im konstantno “disali za vratom“, pa su i finiš meča uspjeli da učine rezultatski neizvesnim.

Na ulasku u poslednja dva minuta Hrvatska je imala tri poena prednosti – 68:65, ali Estonci izvode odličnu akciju koju zakucavanjem završava odlični Kotsar i smanjuje na 68:67. Hrvatska je uzvratila preko Karla Matkovića, pa je i na minut pre kraja razlika bila tri poena u korist selekcije Damira Mulaomerovića.

Estonci nisu iskoristili naredni napad, ali na drugoj strani i Šarić ispušta loptu u prodoru, pa se selekciji Estonije ukazala nova prilika na trideset sekundi do kraja.

Uspjeli su da iznude prekršaj u šutu za tri poena preko Joesara na devet sekundi do kraja. On pogađa samo dva bacanja, Estonija je smanjila na 70:69, ali Hrvatima je ostao još jedan napad.

Naravno, Estonci odmah prave prekršaj, Smit pogađa oba puta za 72:69, posle čega Bogdanović faulira Venea na pet sekundi do kraja. Međutim, samo jedno njegovo pogođeno bacanje, posle čega na drugoj strani Dario Šarić stavlja tačku na ovaj meč – 73:70.

Karlo Matković je sa 17 poena bio najefikasniji u pobjedničkoj ekipi (8/8 šut iz igre), a veliki doprinos trijumfu dao je i Dario Šarić sa 15 poena i 12 skokova. Zapaženu ulogu je i ovog puta imao plejmejker Džejlen Smit sa 13 poena i sedam asistencija.

Kod Estonaca Vene 18,  Kotsar 17 poena, a Kulamae je upisao 14.

(Sportske net)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.