Snažan otpor Đerea, ali Rubljov ide u drugo kolo

0

Srpski teniser Laslo Đere poražen je u meču prvog kola Ju-Es opena od šestog favorita turnira Andreja Rubljova, ali nakon velike borbe i pet odigranih setova.

Rus je nakon tri sata i 44 minuta igre slavio rezultatom 3:2 (7:6, 6:3, 3:6, 4:6, 6:4).

Prvi je Đere došao do brejka u prvom setu i poveo je 4:2, ali je Rubljov uzvratio dvostrukom mjerom i na 5:4 servirao za osvajanje prvog seta. Međutim, Đere je vratio brejk, osvojio 11. gem nakon osme gem lopte i sedam izjednačenja i izborio taj brejk u kome je na kraju presudio jedan mini brejk.

Nakon razmjene brejkova na startu drugog seta, Rubljov je otpor Đerea slomio u osmom gemu i poveo 2:0.

Treći set bio je Srbinov. Jedan brejk bio je dovoljan za povratak u meč, a četvrti set donio je novu veliku borbu. Razmijenili su igrači ponovo brejkove na startu, a Đere je odlučujuću prednost stekao u devetom gemu novim brejkom kojim je meč uveo u peti set.

U odlučujućem dijelu igre, prvi do brejka dolazi Rubljov i to mu donosi prednost 4:2, ali Đere odmah uzvraća. Ipak, nije mogao da spasi brejk i meč loptu u desetom gemu.

Rubljov će u drugom kolu igrati protiv Sonovoa Kvona koji je nakon četiri seta pobijedio Fernanda Verdaska koji se u glavnom žrijebu našao kao laki luzer.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.