Mitrović nastavio seriju u Premijer ligi: Srbin jedini u sezoni dao gol Brajtonu

0

Mnogi fudbalski „naučnici“ su bili skloni komentarima da je Aleksandar Mitrović napadač za Čempionšip, da ne može da daje golove u Premijer ligi kao u drugom rangu Engleskog fudbala, a srpski napadač ne može da se zaustavio. U prvih pet mečeva u sezoni, samo u jednom nije bio strijelac.

Mitro je bio jedan od najzalužnijih što je Fulam savladao Brajton 2:1.

Rekorder reprezentacije Srbije je u 49. minutu odlično je ispratio akciju Kebana. Ovaj je loše šutirao, ali je Mitrogol bio na pravom mjestu i smjestio loptu iza leđa Sančesa. Na taj način Mitrović je postao prvi protivnički igrač koji je zatresao mrežu Brajtona, pošto je jedini prethodno primljen gol „galebova“ do petog kola bio autogol Mekalistera. Pride, postigao je ukupno 101. gol u dresu londoskog kluba.

A i sledeći primljen gol Brajtona bio je autogol. Luis Dank je u 55. minutu zatresao sopstvenu mrežu i „kolibari“  su poveli 2:0. Tako da je Mitrović ostao jedini protivnički igrač koji je zatresao mrežu Brajtona.

Na kraju su gosti uspjeli da smanje. Samo četiri minuta kasnije Mekalister je realizovao penal. Tri boda ostaju Fulamu, koji je startovao iznad svih očekivanja. Mitrović je drugi strijelac lige sa pet golova, samo jednim manje od Halanda.

Na „Selhurst Parku“ takođe nije bilo golova u prvom poluvremenu, na kraju su Kristal Palas i Brentford podijelili bodove (1:1).

Vilfred Zaha nije igrao protiv Sitija zbog povrede, a sada je pokazao koliko je važan za Palas. U 59. minutu postigao je gol za vođstvo. Ipak, to nije bilo dovoljno za tri boda, pošto je Visa u 88. minutu krunisao inicijativu gostiju. Radio je VAR, crtale su se linije, ali dileme nije bilo (1:1).

Čelsi se okliznuo na gostovanju Sautemptonu 1:2.

„Sveci“ su do iznenađenja došli nakon preokreta, pošto su „plavci“ poveli u 23. minutu golom Rahima Sterlinga. Našao se omaleni napadač na pravom mjestu i iz blizine uklizao na odbijenu loptu i prevario domaćeg golmana. Odgovor je stigao za pet minuta. Nakon kornera, sa ivice šesnaesterca sjajno je loptu u mrežu poslao Romeo Lavia. I onda potpuni preokret. Igrao se prvi minut nadoknade u prvom poluvremenu kada su domaći izveli praktično poslednji napad u ovom dijelu utakmice. Dobru loptu je dobio Adam Armstrong i precizno šutirao za 2:1.

Po nekoliko zanimljivih prilika na obje strane terena donijelo je drugo poluvrijeme, ali nije to bilo dovoljno Čelsiju da izbjegne drugi poraz u sezoni. U šestom kolu na „Stamford bridž” dolazi Vest Hem, a Sautempton će u goste Vulverhemptonu.

Everton je rano poveo na gostovanju Lidsu, ali će još da čeka na prvu pobjedu (1:1). Aron Gordon je u 17. minutu zatresao mrežu, a izjednačio je u 55. Sinistera. Mladi Kolumbijac, pojačanje iz Fejnorda, lukavim udarcem sa distance kroz noge odbrane „karamela” je uhvatio u raskoraku Pikforda. Tresla se mreža domaćih i u 66. minutu, ali je sudija poništio pogodak Demaraija Greja nakon provjere snimka zbog ofsajda.

Agilniji je bio Lids, imao više pokušaja, imao i veći posjed lopte, ali nije mogao do preokreta.

Rezultati: Fulam – Brajton 2:1 (0:0) /Mitrović 48, Dank 55ag – Mekalister 59/, Kristal Palas – Brentford 1:1 (0:0) /Zaha 59 – Visa 88/, Sautempton – Čelsi 2:1 (2:1) /Lavija 28, Armstrong 45+1 – Sterling 23/, Lids – Everton 1:1 (0:1) /Sinistera 55 – Gordon 17/, srijeda od 20.30: Arsenal – Aston Vila, Bornmut – Vulverhempton, M. Siti – Notingem Forest, 20.45: Vest Hem – Totenhem, 21: Liverpul – Njukasl; četvrtak od 21: Lester – Mančester Junajted.

Trenutni plasman: Arsenal 12, Mančester Siti 10, Totenhem 10, Brajton 10, Fulam 8, Lids 8, Fulam 8, Sautempton 7, Čelsi 7, Brentford 6, Njukasl 6, Mančester Junajted 6, Liverpul 5, Kristal Palas 5, Notingem Forest 4, Everton 3, Aston Vila 3, Bornmut 3, Vulverhempton 2, Lester 1.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.