Petković: Slovaci zagrijavanje za Italiju; Vujović: Imamo najviše ambicije

0

Ne mogu se vaterpolisti Crne Gore da se požale na raspored na Evropskom prvenstvu u Splitu. Poslije prilično lake pobjede nad Gruzijom, gdje samo u jednom periodu treće četvrtine nisu bili na nivou, izabranici Vladimira Gojkovća u srijedu od 14 sati imaju još jedan trening meč sa slabašnom Slovačkom pred derbi sa Italijom u petak, koji će odlučiti pobjednika A grupe i direktnog putnika u četvrtfinale.

Nakon prve pobjede raspoloženje u ekipi se dodatno popravilo, iako smo na samo takmičenje došli izuzetno motivisani. Idemo korak po korak. Okrećemo se utakmici protiv Slovačke. Ne potcjenjujemo nikog, ali mislim da smo kvalitetnija ekipa i ostaje da to potvrdimo u bazenu. Meč sa Slovacima ćemo iskoristiti da podignemo nivo igre i pripremimo se za odlučujući duel protiv Italije”, kazao je najiskusniji vaterpolista u sastavu „ajkula”, Marko Petković.

Za razliku od kapitena, centar Jovan Vujović, čeka debi na velikim takmičenjima.

Utisci su za sada očaravajući, uživam u svemu. Očekujem da u sledećem meču slavimo lakše nego u duelu sa Gruzijom. To ne znači da ćemo se opustiti jer znamo da na veliko takmičenje svi dolaze sa kakvim takvim ambicijama, pa tako i Slovaci. Naše ambicije su uvijek vezane za zlatnu medalju i ništa manje od toga”, kazao je Vujović.

Rezultati i satnica – 1. kolo: A grupa: Gruzija – Crna Gora 11:14, Italija – Slovačka 21:9; B grupa: Grčka – Francuska 12:12, Malta – Hrvatska 5:19; C grupa: Rumunija – Španija 9:16, Njemačka – Holandija 6:13, D grupa: Srbija – Izrael 18:3, Mađarska – Slovenija 23:9.

Drugo kolo (srijeda)A grupa: Crna Gora – Slovačka (14), Italija – Gruzija (17); B grupa: Grčka – Malta (10.30), Hrvatska – Francuska (20.30); C grupa: Rumunija – Njemačka (15.30), Holandija – Španija (12); D grupa: Slovenija – Izrael (9), Srbija – Mađarska (19).

Treće kolo (petak)A grupa: Gruzija – Slovačka (10.30), Crna Gora – Italija (19); B grupa: Malta – Francuska (15.30), Grčka – Hrvatska (20.30); C grupa: Njemačka – Španija (14), Rumunija – Holandija (17); D grupa: Mađarska – Izrael (9), Srbija – Slovenija (12).

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.