Srpkinje tamo gdje im je mjesto – u eliti: Sa Turskom za titulu u Podgorici

0

Kadetska ženska reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva B divizije u Podgorici. Tim Biljane Stanković u polufinalu je bio ubedljiv protiv Švedske 64:44 (17:6, 17:9, 16:0, 14:29). Za prvo mjesto na turniru igraće protiv Turske, koja je takođe sa 20 poena razlike (71:51) savladala Izrael. Plasmanom u finale, Srpkinje su obezbijedile povratak u A diviziju.

Željeći da izbegnu dramu kakvu su proživele u četvrtfinalu sa Bugarskom, Biljine devojke sada 40 minuta nisu odustajale od veoma agresivne odbrane. Krenule su serijom 10:0, prve poene primile tek poslije četiri minuta igre, i to sa penala. A onda u naredna dva minuta niti jedan. I u ranoj fazi meča su pravile razliku.

Sjajna odbrana je bila nešto što ih je krasilo u svim prethodnim mečevima. I sada je bila na visini zadatka. Tek 15 poena su dozvolile Šveđankama za prvih 20 minuta igre. Na drugoj strani terena bile su izuzetno raspoložene. Uopšte nije pretjerano reći da su pitanje pobjednika riješile do odlaska na veliki odmor.

Međutim, ni u nastavku nisu stale. Čini se da su čak drugih 20 minuta odigrale još bolje. Posebno treći period kada nisu primile niti jedan jedini poen. Taj dio igre završen je sa nevjerovatnih 16:0.

Iako je bilo izvjesno da njihova pobjeda ne može da dođe u pitanje, nisu odustajale od svoje igre i sigurno su išle ka finalu.

Tri djevojke su meč završile sa dvocifrenim učinkom – Minja Aranđelović, Jovana Popović i Jana Vesić ubacile su po 10 poena.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.