Vlada Duška Markovića i DPS-a: Više novca dali Islamskoj zajednici i Miraševoj sekti nego SPC! (FOTO)

5

Osim toga što je donijela Zakon o slobodi vjeroispovijesti kojim je htjela da konfiskuje imovinu SPC u Crnoj Gori, Vlada Duška Markovića je za vrijeme svog mandata diskriminisala najveću vjersku zajednicu i tako što joj je iz budžeta davala mnogo manje novca nego ostalim vjerskim zajednicima, iako pojedine postoje samo na papiru.

Tokom 2017, 2018, 2019, 2020. godine vizionarska vlada Duška Markovića je najviše novca uplatila na račun NVO CPC i to 217.886,40 evra. Na drugom mjestu po obimu državnih dotacija nalazi se Islamska Zajednica sa 213.895,92 evra.

Tek na trećem mjestu se nalazi najbrojnija vjerska zajednica SPC sa 171.985, 60 evra.

Ovaj podatak takođe potvrđuje kako je najveća vjerska zajednica koja egzistira na području Crne Gore preko 800 godina sistemski diskriminisana od strane poslednje DPS-ove vlade koja je po svaku cijenu, slušajući vrhovnog vođu Mila Đukanovića, htjela još da joj oduzme i imovinu pod izgovorom brige o crmogorskom kulturnom dobru.

Kada se sve ove okolnosti uzmu u obzir, priče DPS-a i njihovih satelita o navodnoj supremaciji SPC-a u odnosu na ostale vjerske zajednice (od kojih mnoge i ne opravdavaju taj naziv) „pada u vodu“.

Na osnovu kojih kriterijumima je Vlada Duška Markovića četiri godine u nizu više novca izdvajala za Islamsku zajednicu, a posebno za sektu Miraša Dedeića koja postoji samo na papiru i djeluje kao NVO?

Bilo bi zanimljivo otkriti našta je tokom prethodnih pet godina NVO CPC utrošila oko 250.000 i ko je raspolagao tim sredstvima, te da li je od tog novca barem angažovan neki renomirani crkveni pojac koji bi DPS-ovu dvorsku ludu Miraša Dedeića naučio pojanju i izgovaranju božićnih poslanica?

Na spisku vjerskih zajednica se nalazi i izvjesna Eparhija Podgoričko-dukljanska Pravoslavne crkve Crne Gore sa čijom misijom je rijetko ko upoznat u Podgorici, a kamoli u Crnoj Gori. Međutim, i ona se od 2020. nalazi na spisku vjerskih organizacija koje se novcem građana finansiraju, iako o njihovom radu malo toga znamo.

Kao što se može vidjeti, anomalije prilikom rapsodjele novca vjerskim organizacijama su ispravljne nakon razvlašćivanja DPS-a.

 

5 Comments
  1. NIKO99 komentariše

    Čitava svrha ovih aktivnosti jeste da se oslabi hrišćanski narod, izbriše istorija i kultura našeg naroda, izazovu sukobi i razdor a kako bi se olakšalo uništenje naše države i naroda. Stvaranje nekog novog Islamskog Balkana. DPS izrodi i danas rade sve što mogu na zatiranju svoga postojanja. Upornost kojom se bore protiv svoga naroda i njihova želja da pomognu neprijateljima je zastrašujuća.

    1. Vuksan Lekić komentariše

      Upravo tako.
      Zato je napravljena Drvođeljina partija,Tzv Demokrate, da podijele pravoslavlje, da se lakše proguta.
      Zato je i išlo ono Drvođelje Bečića na noge Lajčaku,korumpiranom Milovom lobisti.
      Slučajno se sreli u Bratislavi,kaže…priča za clanstvo Demokrata ,bez muda, a IQ <76

  2. Crni komentariše

    Kažu Miraš samo keca mlade cave

  3. Bar komentariše

    Koliko novca je Vlada (DPS) dala za hram u Podgorici ?

  4. Veljko komentariše

    Nije lud finansirati srbijanske dzukele

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.