Liga konferencija: Partizan u najtežoj grupi

0

Izuzetno komplikovan žrijeb za Partizan grupne faze Lige konferencije, ako se zna da su bili u šeširu povlašćenih timova. Crno-bijeli će igrati sa njemačkim Kelnom, francuskom Nicom i češkim timom, Slovačko.

Kad se pogleda sastav Grupe H, u koju su smješteni Pertićevi puleni, kao i ostalih žrijebanih u Istanbulu, stiče se utisak da su crno-bijeli upali možda u najtežu grupu drugog izdanja Lige konferencije. Iako su bili nosioci, na kraju se ispostavilo da im to nije bogzna šta dobro donijelo, jer će preko puta biti i te kako opasni Keln i Nica, koji pre svega brzinski i motorički predstavljaju nivo, možda i dva iznad, i biće teško nositi se sa njihovim tempom fudbala.

Jedini rival po mjeri srpskog predstavnika je Slovačko, što znači da će izabranici Gordana Petrića morati da se potrude da napravi iznenađenje, uzmu više bodova od predstavnika Bundeslige ili francuske Lige 1, kako bi se plasirali u eliminacionu fazu takmičenja. Ipak, ne treba smetnuti s uma ni da su Česi u plej-ofu deklasirali AIK iz Stokholma u oba meča.

Evo sastava grupa – GRUPA A: Istanbul Bašakšehir, Fjorentina, Harts, RSF; GRUPA B: Vest Hem, FCSB, Anderleht, Silkeborg; GRUPA C: Viljareal, Hapoel Ber Ševa, Austrija Beč, Leh; GRUPA D: Partizan, Keln, Nica, Slovacko; GRUPA E: AZ Alkmar, Apolon, Vaduc, Dnjepar; GRUPA F: Gent, Molde, Šamrok, Jurgorden; GRUPA G: Slavija Prag, Kluž, Sivas, Blakani; GRUPA H: Bazel, Slovan, Žalgiris, Pjunik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.